we going back to another time

Gårdagen var riktigt kul med kräftskiva hos Lollo : )  det började med en liten introduktion hur man ska äta kräftorna, det gick sisådär med dom första kräftorna men sen gick det lysande. Det riktigt gott oxå : P man blev även bjuden på räkor och lite annat gott tilltugg. Och till chokladkakan som efterrätt snackde vi lite gamla skolminnen. Och runt klockan 2 var jag hemma och kände rejält för att sova.
   Idag har jag varit till Finstas Medeltidshelg, det var bland annat marknad och tornerspel. Det är mycket folk där varje år och fler kommer dit och säljer handarbeten. Sen har även Finsta anknytning till helgonet Birgitta och det får folk att åka dit.

Nu ska jag fika lite och sen tror jag att det blir att se nya serien Ashes to ashes på SVT1.


van's birthday



Idag fyller musikern och kompositören Van Morrison 63 år!
Under sin karriär har han varit med i rockgruppen Them i mitten av 1960-talet och senare gjort mycket
musik på egen hand, som fått plats i många filmer, bland annat låtarna Brown Eyed Girl och Moondance.

time to time, life can be like a storm

Under fredagen har jag umgåtts med Kattis, vi tog först en tur ner på stan och kollade lite och sen bar de av hem till Kattis för lite fika och småprat : ) det kändes ganska kyligt idag och det lär väl fortsätta så. Då får man försöka hitta nåt som inte tröttar ut en helt.
  Ikväll har jag pendlat mellan tv:n o datorn, mest för att jag inte haft nåt bestämt att göra. Imorrn däremot ska jag och några till iväg till Lollo käka kräftor, och det blir för första gången i mitt liv ^^  yes, jag är en dom som aldrig ätit kräftor förut men det är säkert gott!
  Nu blir det snart sova för mej : ) men hörs imorrn!


ingrid's birthday



Idag skulle Ingrid Bergman fyllt 93 år idag : )
grattis!

peter's birthday



Peter Stormare firar 55 år idag  :)
congratulations!

thursday

Den här veckan har jag gått igenom lite gamla foton och sånt och efter det blivit en början på släktforskning : ) som jag redan märkt inte är så lätt. Men jag kan ha hittat lite mer som kan stämma överrens med det jag vet sen tidigare men jag får jobba på de lite till. Kanske längre fram att det dyker upp nån skojig ättling ^^
   Planerna inför kvällen blir att kolla in prisutdelningen av Polar Music Prize som i år gick till Pink Floyd och Renée Fleming, jag har nog mer koll på Pink Floyds musik än Fleming som sysslar med opera  : ) men båda är rätt kända inom sin musikgenre. Men nu blir det kvällsmat för mej, so long!


                                                                


the "stones"




i make the shades

För att vara en söndag så har den varit rätt nice, jag och mamma var i väg och firade ett födelsedagsbarn och vi blev bjudna på riktigt go' mat och chokladkaka : P och första gången på flera veckor gjorde vädret att vi kunde sitta utomhus oxå : ) och sen bärde det av hemåt. Och lite trött var jag då men nu har det gått över, på nåt sätt vis.
   Jag har nu tagit en liten paus från teckningen som snart blir klar och är även nöjd med denna, trots att den tagit lite mer tid än den förra så har jag inte tröttnat. Vad som blir nästa motiv är inte bestämt men det visar sig : ) men nu ska jag fixa lite Yoggi och få teckningen klar...höres!





"show me the way to the next whiskey bar..."



 

Igår fick jag Doors-tröjan i brevlådan, jag skickade efter den för cirkus en månad sen och den fick lite förseningar men nu så är den hos mej : ) annars brukar jag även göra egna tryck till tröjor m.m. (delvis sparar man på pengar och så får man ju fler valmöjligheter till trycket ^^). Nu är det dags för lite coffee känner jag : P

stoned

Även den här fredagen har gått åt en film, Stoned (2005) om Brian Jones från Rolling Stones. Det här var inte direkt en biografi-film som tog upp hans liv utan myten kring hans bortgång. 1969 drunknade han i sin pool och det fastslogs som olycka men andra ser det inte så. 
  Leo Gregory spelade Brian Jones, gjorde en hyfsad bild om händelsen och likheten utseendemässigt var rätt bra. Även dom som spelade resten av Rolling Stones hade gjort dom lika med den riktiga personen. Svenska skådepelerskan Tuva Novotny hade rollen som Jones flickvän/sambo Anna Wohlin.

                                                                                  

                                                                    

Nu ska jag försöka få klart den senaste skissen, som jag började på i slutet av juni,
så kanske jag kan visa den senare i helgen. Bye!

"sun, sun, sun, here it comes..."

Sen jag slutat jobba för sommaren så har jag varit hemma o tagit igen mej lite... Eftersom vädret inte varit så värst skoj har mp3:n hållt mej sällskap : P med en hel del Beatles, och Here Comes The Sun gillas mycket : )  det var George Harrison som stod bakom den låten och han är nog den jag gillar mest av "beatlarna".
  Nu blir det nog inget sova för mej då jag råkade somna på soffan på eftermiddagen (typiskt mej) men det finns ju ingen lag att gå upp tidigt : ) så jag ska dra igång en film kanske. Hörs!


Jefferson Airplane - Somebody To Love


if you believed, they put a man on the moon

Den här helgen har aldrig varit så efterlängtad, nu kan jag vara hemma om dagarna och helt enkelt ta det piano : )  så igårkväll fixade jag lite gott och såg en nyköpt film Man on the Moon. Den handlade om underhållaren Andy Kaufman (1949-1984) och hans uppträdande i SNL och serien Taxi. Det var en bra film med Jim Carrey som övertygande i huvudrollen. Den är värd att se : )
   Idag fick jag uppdraget att fixa maten, det blev pannkakor eftersom det går snabbt att göra och så är det go' lördagsmat. För tillfället sitter jag här o funderar på nåt att göra...det kan nog bli en film ikväll oxå. Well, see you later!


                                                                              

steve's birthday


Det blir även ett grattis till Steve Carell, fyller 46 år idag,
och säga vad man vill men han är ju helt klart störtskön han : D

madonna's birthday


The Queen of Pop fyller 50 år idag.
Congratulations!

the left is right

Snart är denna dagen över för mej, det blir sova så man orkar med sista kvällspasset på jobbet imorrn och det jag hoppas på är en lugn eftermiddag. Förutom ett mindre "high chaprall" på jobbet idag så funkade det bra ^^
  
Jag har ju även kunnat få glänsa lite idag på Vänsterhäntas dag  : )  och det är ibland lite ovanligt för vissa man träffar, t.ex. kunder i butiken (det är nog t.o.m. färre kvinnor än män som är vänsterhänta). Grattis även till alla andra vänsterhänta!
  Nu bär det av till köket för Yoggi och sen good night!
                                                            
                                                                      




alfred's birthday



Idag skulle skräckfilmsregissören Alfred Hitchcock fyllt 109 år om han levt. 
Hans mest kända filmer är Fönstret åt gården, Fåglarna, Psycho och I sista minuten.

down on me

Dagen har varit så gott som okej, men jag har upptäckt nu på kvällen att jag har ont på höger sida om nacken. Antagligen har jag sovit knasigt : / well, jag får försöka klara de ändå.  
   Ikväll har jag läst lite ur Expressens bilaga om John Belushi (1949-1982) och hur hans liv slutade. Även han hamnade bland droger, sprit och fel människor. Han hade talang som komiker och gjorde tillsammans med Dan Aykroyd duon i filmen Blues Brothers. Många andra i samma bransch har gått bort för tidigt men livstilen då gjorde dom till ikoner, som sagt.

                                                                     
                                                                         


Nu ska jag lämna datan en stund för lite fika : )

sunday

Jag la mej ganska sent igår, klockan var säkert 04:00 nånting så jag sov utan väckarklockan på ringning : ) så det har inte blivit mycke gjort. Och det får bli natti natti för mej om några timmar så jag orkar upp lite tidigare än vanligt till jobbet imorrn. Nu är det fem dagar kvar och tar lite vila i resten av augusti.
Nä nu skulle lite glass sitta fint : P och sen fixa det sista till imorrn. Hej hej! 




good night

Under dagen som gått har jag kännt mej sliten men det blev några timmar i Ntj för att skaffa gummistövlar, dom kommer nog behövas till hösten : ) sen när jag kom hem blev det lite snack på telen med Kattis och vi pratade bl.a. igen om The Dark Knight  : )
Nu blir det film ett tag och jag ska nog se Zodiac, till filmen blir det mörk choklad o vindruvor : P go natt tills vidare då...



these boots are made for walking...

              

                                                                            

För att slippa fler översvämmningar i mina vanliga skor så kan 
dom nya gummistövlar hjälpa : ) och lite mönster kan ju vara en bonus.

saturday morning

Vaken men inte särskilt pigg, kan jag erkänna. Det har även det här varit en jobbig vecka och igår kunde jag knappt hålla mej vaken under den korta versionen från OS-invigningen : ) sen visade de sej att jag somnat i soffan och nångång tidigt under lördagsmorgonen bytte jag till min egna säng.
  Helgen kommer gå åt att vila ut mej till sista jobbveckan. Och kanske kan man få lite ombyte av sol, istället för regn till o från, så kan man vara ute lite. Hörs sen!



good night



"I believe whatever doesn't kill you simply makes you... stranger."

Just nu kan man säga att jag räknar dagarna tills min sommarperiod är över, jag har idag mesta dels suttit och tänkt på The Dark Knight och vill se den igen och igen...men det blir att vänta ett tag. Den här filmen blev helt otrolig med Ledger och Bale! 
  Det har varit en helt okej dag annars, nu har några av dom ordinare kommit tillbaka från semestern så det inte blir kaos och kalabalik där ^^ men det har ju blivit rätt kallare nu och nästan lite som höst men ja hoppas på lite sommar till : )  
Nu ska jag som vanligt fixa matlåda och sånt där till imorrn, sen sova men höres kanske senare...


The Joker:
I believe whatever doesn't kill you simply makes you... stranger.

let's put a smile on that face

Helgen har varit väldigt bra och skojig tillsammans med Kattis. Vi stannade till hos henne innan vi åkte till Sthlm och när vi gick mot bussen så började de regna : / och det fortsatte i princip hela dagen... Det blev lite drivande på stan och affärer till vi blev hungriga och gick till Kungshallen. Det var såklart varmt och mycket folk där, en sak är klar att där skulle jag inte palla jobba. Och under tiden var förväntningarna på The Dark Knight stora : ) som är en av sommaren höjdpunkter på biograferna. 
  Till slut blev det dags för filmen och vi hade väntat som det vore julafton : P och i 2½ timme satt vi helt chockade av hur otroligt bra filmen var. Och Jokern (Heath Ledger), var mästerlig! Även Christian Bale gick inte av för hackor ; ) han har både utseendet och gör en bra roll. Nu blir det att vänta in nästa film och se vem eller vilka som får möt Batman...
  Vi åkte hem otroligt nöjda och inte hade vi blivit trötta heller, det blev lite mer film när vi kommit hem till Kattis, och det blev att stanna över natten då bussarna hem till mej är lite snåla med tider. 
Nu har jag varit hemma sen regn och åskskuren hamnade mitt på mej, så förhoppningsvis har jag torra kläder o skor imorrn då de blir jobba igen.
Snart måste jag dra mej till sängs, och tack ännu en gång Kattis för helgen : )
Go natt!


JOKERN
Heath Ledger (1979-2008)

are you experienced?

Nu har jag äntligen fått ledigt för helgen, ända sen jag åkte till jobbet i morse ville jag ledigt, så nu mumsar jag på lite mörk choklad : P för övrigt har dagen varit i princip som dom andra dagarna: svara i telen, stå kassan, sortera osv. Och på vägen hem fortsatte jag läsa lite ur boken Jimi Hendrix: The Man, the Magic, the Truth, den har fått en bra början och blir mer o mer intressant. Hendrix (som senare blev The Jimi Hendrix Expirience), kan jag hålla med om var och kommer fortsätta vara den duktigaste gitarristen i vår tid. 
   IVad som händer imorrn -  det blir en dag i Sthlm med Kattis som ska bli riktigt kul : ) vi har nog inte setts på ca. 3-4 veckor då jag var på sommarteatern, sen mot kvällen blir det även bio. 

Jag ska nog sova snart så jag pallar med morgondan' men blir nog kvar vid datan en stund till, see ya!



  

RSS 2.0