saturday

Nu har jag tittat klart på filmen Juno, som för mej blir en av dom bästa filmerna under år 2008. Det var en historia i ungefär samma feel-good-känsla som Little Miss Sunshine och absolut värd att se  : )  
Tidigare idag har jag mest hållit mej inne förutom när jag åkte till Flygfyren för att fixa nåt gott till filmen, och när jag gick där ifrån så mötte jag Kattis, Sofia och Hanna (som delade ut reklam om Misantropen) och jag blev kvar där en stund och pratade lite.
Nu har jag inget planerat men det blir några timmar till innan natti natti, hörs sen!



the darjeeling limited




Har ikväll sett en komedi med en udda historia om 3 bröder på en tågresa genom Indien ^^




Jack (Jason Schwartzman), Francis (Owen Wilson) och Peter (Adrien Brody).
Den här trion var rätt kul och även var min favorit, Adrien, med : P

Jack: What did he say?
Peter: He said the train is lost.
Jack: How can a train be lost? It's on rails.



tobey's birthday


Under dagen som gått har Tobey Maguire,
även känd som Spiderman, fyllt 33 år.
Grattis : )

"doncha bother me..."

Idag har jag haft sällskap av Lollo, först var vi hemma hos mej och då visade hon mej hur man fixar med plasten för pocketböcker (dom blir lätt slitna utan det). Och eftersom Lollo fyllde år i början av veckan så bjöd ja såklart på fika, nybakad chokladkaka o kaffe : P toppengott! Sen åkte vi till Täby C. och gick lite i affärerna, för mig blev de ett linne (H&M) och en väska (Indiska) vilket kommer passa bra nu i sommar : ) 
  Nu börjar jag känna mig trött och det blir att tagga ner en stund... så det är allt för idag och go' natt!



  

Doncha Bother Me - Rolling Stones


monday

Jag somnade ganska sent igårnatt men tvingade mej upp tidigt idag iaf och gick knappt ut idag förutom när jag åkte till Norrtälje för att handla. Även har min kompis Lollo fyllt år idag, och på torsdag ska hon komma hit o hjälpa mej med en sak + att vi kan fira lite grann : ) tills jag o några till ska fira henne lite mera.
Vad hon ska få i present är inte helt bestämt men jag klurar nog ut nåt... 
  Nu börjar jag känna mej lite trötter *gäsp* och borde snart sova, imorrn har jag inte helt bestämt vad som ska göras men det beror lite på vädret oxå. God natt!




LOLLO 19 ÅR!


Grattis!

i'm still awake for a while

Helgen har gått finemang och snart har jag påbörjat mina 2 veckors semester. Några stora planer inför dom har har jag inte men Norrtäljes sommarteater blir det garanterat, och i år ska det bli en lika kul och bra pjäs som de tidigare åren har jag hört : )
  
Igår kollade jag in en film jag köpt, Casino Royale, den senaste Bond-filmen. Jag minns att det snackades om Daniel Craig som nya James Bond och jag trodde inte han skulle passa in, men den var inte så illa, kanske lite lång men ändå hyfsad. Det var Daniel Craig, Mads Mikkelsen, Eva Green i största rollerna.  
  Eftersom jag har sovit ganska länge idag så har ingen känning av sömn nu, typiskt  : /  istället får jag väl lyssna på musik och städa, det brukar väl ha en sån verkan ^^ och det ska nog erkännas att en liten sortering av saker inte skadar... See you in the morning!

                       


James Bond (Daniel Craig) 


 


Le Chiffre (Mads Mikkelsen)



Vesper Lynd (Eva Green)

Sunshine of Your Love - Cream



glad midsommar!

Dagen har varit rätt bra, jag o mamma gick iväg till ett midsommarfirande i närheten där vi bor o där mötte vi några vi känner. Som tur var höll sig regnet borta där vi var o man hoppas att andra ställen fick bra väder : ) sen blev det den typiska maten för midsommar - matjesill, färskpotatis, gräddfil - för denna helg : P sen blir de även jordgubbar.
  Nu har jag tagit de lugnt några timmar o ska snart ut på en "midsommarpromenix", kallar jag det. Men det där med 7 sorters blommor skippar jag ^^
Önskar mina kompisar och även andra en bra kväll! Hörs!



paul's birthday


Idag fyller skådisen Paul Dano 24 år
Han är mest känd som Dwayne från filmen Little Miss Sunshine
Grattis
: )

wednesday

Imorrn är det sista jobbdagen för den här veckan sen är jag ledig ett tag till inför sommarperioden. Jag kommer under imorrn ha en del  o göra då dom flesta företag jobbar halvdag o lämnar in sina grejer tidigare än vanligt, eftermiddagen kommer nog gå åt att sortera post : / 
  Till helgen hoppas jag på bra väder så man kan gå ut och ta det lungt : ) de är ju även midsommarafton så det blir kanske att ta sig till nåt firande i närheten. Sen ser jag ju fram emot året pjäs av Roslagens sommarteater : ) nog har det blivit en tradition då det är 3:e sommaren jag ska gå o titta. Den 2:a juli är det premiär av Misantropen i Norrtälje.
  Nu börjar det dra ihop sig för mej att sova snart *gäsp* det är nog bussresorna varje dag som gör en så trött men det är det enda sättet att ta sig dit, annars vore de ju toppen att trolla sig dit : P
Ha en bra kväll o go natt!


good night


The Lost Boys

inspiration

                                                                                  


Under helgen har jag fått inspiration från boken jag läser om
Jim Morrison och riktigt nöjd är jag : ) då o då var det ganska svårt
att få gråskalan som jag ville ha den men det blev bra till slut.

the weekend

Har i helgen inte orkat skriva nåt men nu så : ) i fredags var det studenten för Lollo. Som alla vet var det fredagen den 13:e och dom fick inte vädret på sin sida, det haglade ibland och regnade ibland så dom nästan kunde simma i vagnarna som dom skulle åka med till parken. Men vi hittade varann ganska fort bland allt folk och alla studentskyltar.
  Lollo fick en en sån där studentgrej att hänga runt halsen och en flaska champagne : ) sen stod vi och vänta tills SPE05B åkte iväg, under tiden hann dom med versen "för vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten, fy fan va vi är bra!" några gånger : D och nog mindes man hur det var för en själv året innan.
  På eftermiddagen blev det fira med släkt o vänner till Lollo och jag har nog aldrig ätit så mycket mat på en studentskiva som nu, det var ett s k buffébord där man fick plocka lite av varje och det var riktigt gott, det blev nog ganska mycket mat över. På kvällen var man trött av allt regn o mat ^^ men det var trevligt hela kvällen. Jag gav Lollo i present 4 vinglas som hon kan ha till hon flyttar hemifrån så småningom.

Under lördagen var det ganska lugnt, såg två lånade filmer The Lost Boys och Sid och Nancy, och båda var rätt bra. Det var oxå kul att se bl.a. Kiefer Sutherland o Corey Feldman (båda från Stand by Me) igen : ) 
  Nu har jag lite fritid kvar och sen sova för imorrn blir de jobba o behöver åka redan kl 6 hemifrån. Hörs senare!


thursday

I söndags var det exakt 1 år sen jag och andra studenter sprang ut från gymnasiet - imorrn är det Lollos tur : ) så jag har dom senate dagarna fixat en present och lite annat till henne, först fira vid skolan o sen drar vi hem till henne.
  Jag ska upp ganska tidigt imorrn och sen åka in med Lollos familj till utspringet, det kommer väl vara mycke folk så det gäller att hitta en bra plats (om det nu går ^^) så snart blir det sova och vakna i tid. 
Och såklart åker nya kameran med så jag kan visa lite bilder sen : ) Nä, nu blir det natti natti!



  
 

have a good night

Onsdagen har varit lite regnig men trevlig ändå : ) jag åkte in till Norrtälje till lunch och mötte Kattis vid stationen. Vi började gå runt på stan ett tag tills vi drog hem till henne och vi fikade lite och pratade om släktingar o så. Sen hamna vi vid datan där vi kollade in lite om spöken : ) vissa saker såg ganska verklighetstrogna ut men men...
  Det blev lite film oxå och till dagen av ära blev det Vi hade iaf tur med vädret : D den är nog den bästa filmen om semestern som hela tiden blir fel ^^ och senare i år dyker 2:an upp på bio. Sen bar det hemåt för mej och fixa lite pancakes : P  Tyvärr har jag sovit en stund ikväll men jag ska försöka att natta snart trots det, det blir såklart lite läsa ur boken, om Jim Morrison, jag fastnat för.
Så jag tar väl och tackar för idag redan nu. Have a good night!



Katz och jag : )











good night

Men innan jag somnar ska jag titta på nåt avsnitt av That 70's Show : D
see you tomorrow!



 


judy's birthday

Idag skulle Judy Garland (1922-1969) fyllt 86 år gammal,
hon är en legendarisk artist så visst hyllas hon ändå : )





 


tuesday

Nu har jag fått mej lite lunch så jag klarar av resten av förmiddagen : ) och idag är det ganska blåsigt ute så jag ska hålla mej sysslosatt inne. Bl.a. fortsätta läsa lite ur boken Jim Morrison: Life - Death - Legend av Stephen Davis, den är helt o hållet skriven på engelska så ibland kan de dyka upp ord man inte känner till men den är rätt bra (handlar om Jim Morrisons uppväxt/skoltid och hur The Doors bildades m.m.) och sen fixa iordning presenten till fredagen.
Och dom tillhör ju samma tid som The Who så det är ju inte konstigt att jag gillar deras musik oxå : ) 
Nu ska lämna datan ett tag, hörs sen!
  


 

the song is over



Skulle ha nattat lite tidigare men men 
"bättre sent än aldrig"  : )

Good Night

strawberries and milk

Idag har jag varit i Norrtälje hela förmiddan, först till frisören för att fixa till topparna mest och sen leta studentpresent med mamma till Lollo som tar studenten på fredag. Men jag tänker inte berätta - än -  vad jag köpt utan det får vänta några dar : ) så jag ska in till utspringet och sen hem till henne o fira.
  Och i helgen som var råkade jag klanta till det lite : / först blev jag getingstungen en gång i axeln och en till i armen, det gjorde riktigt ont och sved till men jag fixade det med en sockerbit. Som tur var visade det sig ingen allergi eftersom det var första de första getingsticken. Sen dagen efter så skulle jag böja mej ner när jag satt vid köksbordet men då råka jag slå till käken lite och det blev lite ömt där. Men nu är jag iaf helt okej så nu rullar det på som vanligt : ) fast ibland har man ju sina knasiga stunder ^^
 
Nu ska jag svalka mej med kall mjölk o jordgubbar : P hej så länge!


happy birthday x 3

                                                              
Idag firar tre skådisar sina födelsedagar  : )

                                                        
         
Johnny Depp, 45 år




Natalie Portman, 27 år




Michael J Fox, 47 år
 




back to the old days

Ikväll kommer det bli filmkväll  : ) och vila ut efter värmen idag, jag ska se Hair och en film på tv (som jag just nu inte minns vad den heter). Förra helgen såg jag filmen The Doors, som jag lånade av Kattis, det var en ganska bra historia men att skådisarna var lika utseendemässigt som originalgruppen var jättebra! Det är ofta amerikanska filmer om bortgångna kändisar har en liknande kändis i huvudrollen, bra ex. Walk The Line där Johnny Cash spelas av Joaquin Phoenix. Jag hade gärna åkt tillbaka till 60- eller 70-talet för att se dåtidens musiker. 
  Nu bär det iväg till köket för lite mörk choklad o vindruvor : P hej då! 

friday

Jag har jobbat mellan måndag och torsdag den här veckan och det har minst sagt varit lätt. De första dagarna gick sådär okej men onsdag och tordagen var kaos : S förseningar med posten till vår avdelning och det ringde var 10:e minut i telen. Så hemma igår kväll hann jag få i mig lite mat och sov sen till kl 21 på kvällen. 
  Om en stund ska jag och mamma åka o handla lite och sen blir de att börja med middagen, nåt extra gott kanske de blir eftersom de är nationaldagen : ) och tills dess kan man sitta ute en stund i solen.
Hörs!
 

day by day

Har varit hemma 1½ timme och fått i mej lite mat, äntligen! Det har varit en ganska jobbig dag, iaf på eftermiddagen var det mycket o göra. Det blev jobba mellan 10-19 och nu är jag ganska trött efter bussresan hem, det blir lägga sig i tid ikväll för morrn bär det upp redan kl 5 : P men slutar kl 14.
  Jag ska gå ut om en stund för jag orkar nog inte med tv:n och de får bli natti natti en stund i förväg : ) bye bye!







 


i think it's time for good night

Idag har jag mest tagit det lugnt då det varit riktigt varmt, och det kommer fortsätta nästa vecka har jag hört, jag ska jobba måndag-torsdag så jag kommer förhoppningsvis ha det svalt på jobbet : ) 
  Jag har spenderat den mesta tiden vid datan/tv idag och kollat på en musik-DVD med The Doors (lånad av Kattis) och nu ikväll såg jag sista avsnittet av Parlamentet för säsongen *snyft* men till hösten är dom tillbaka ; P sen varit ute på en joggingtur och sen duschat, det kommer inte bli svårt att sova snart.
  För mig har jag inte haft såhär roligt på länge som under denna helg : ) och det har jag haft med några riktigt bra kompisar, ni vet vilka ni är : ) 
Nu blir det god natt för mej.


image42



KATTIS 20 ÅR!

image115

Idag fyller Kattis 20 år  : )
GRATTIS!!!

RSS 2.0