birthday x 3

Sista dagen på året fick det bli 3 födelsedagar



   1.     2.     3.

1. Anthony Hopkins (När lammen tystnar och Zorro) fyller 71 år.
2. Donna Summer (Bl.a. gjort låtarna Hot Stuff och I Feel Love) fyller 60 år.
3. Val Kilmer (Top Gun, The Doors och Batman Forever) fyller 49 år.

tuesday

Igår natt hade jag rätt svårt och sova, kanske 3½ timme, vilket resulterade i huvudvärk idag : / nu känns det lite bättre. Funderar på att ordna upp garderoben resten av kvällen/imorrn så slipper man leta i ett huller om buller av kläder. Det blir även lite måla tror jag.
Trevlig kväll!


christmas day

Tack vare min sovmorgon (vilket är bäst med juldagen) så var jag utvilad efter julafton anno 2008, det blev en del julmat och godis men det äter jag ju bara en gång om året och är det rätt okey : )
Jag blev riktigt nöjd med julklapparna: påslakanset, böcker, film, presentkort och lite andra saker. Nelly fick en leksak av mej och dom andra jag gav bort till blev nöjda. Resten av den här dagen ska jag ta det lungt.
 
 
                                                -  


merry christmas!

Jag började julaftons morgon med frukost och
sen kollade jag och Nelly på filmen Hitta Nemo :)
Nu ska jag och mamma fixa inför eftermiddagen.



God Jul önskar Milea och Nelly



23rd



Granen är klar och om några timmar är det julafton : )
och nog har jag fått lite julstämning.
Trevlig kväll!

in front of the christmas tree

Ikväll hade jag, Linda o Lollo julklappsbyte : ) och till det käkade vi middag. Lollo hade jobbat under dagen och jag o Linda hade varit och badat o hemma hos henne en stund. Badat har jag inte gjort på länge, iaf inte i badhus, så det var rätt kul!
Nu är pyntningen igång hos oss, stora granen är har vi börjat smått med men lilla granen i mitt rum är klar. Men jag vet inte om jag orkar vara vaken länge ikväll...känner för att sova snart. God natt!




birthday x 2


Sångerskan Vanessa Paradis fyller 36 år idag : )  och inte nog med det
- hon har även Johnny Depp och två barn vid sin sida sen några år tillbaka.




Ralph Fiennes är en rätt mångsidig skådespelare och firar idag 46 år : )
(Svindlande höjder, Schindler's List, Quiz Show och Harry Potter-filmerna.)

once again we wait for christmas

Idag har vi tagit upp julgranen inför pyntningen, innan det sprang jag omkring i tv-rummet och städade undan tidningar i högar. Jag har inte riktigt fått julstämning än men jag hoppas fortfarande på de 4 dagarna som är kvar ; )
Nu är tv:n avstängd efter att kollat på Love Actually med mörk choklad som tilltugg. Filmen visas nog varje år inför jul och karaktärerna går ihop rätt bra. Och vad jag ska hitta på nu vet jag inte, somna lär det inte bli.


 


birthday x 2


Komiker nr. 1 - Jonah Hill fyller 25 år idag : )



Komiker nr 2 - Robert Gustafsson fyller 44 år idag : )




Grattis till båda två!

jake's birthday


Även skådisen Jake Gyllenhaal firar idag, 28 år, grattis!
Han har bl.a. medverkat i filmerna Brokeback Mountain, Zodiac o Donnie Darko.

édith's birthday



Det blir ett grattis till Édith Piaf (1915-1963) som skulle fyllt 93 år idag!
Piaf, en fransk sångerska med en otroligt stark röst som avled i cancer 48 år.
Musik: Non, je ne regrette rien - Édith Piaf

thursday

Idag har jag och Kattis tittat, Forgetting Sarah Marshall, på film hos henne och käkat lite lussebullar o varm choklad : )  och det har varit jättekul! Jag passade även på att ge Kattis en julklapp som jag gjort egen design till. Nu har jag varit hemma en stund känner mej en aningen trött och kanske beror det på min klumpighet inatt : D
Jag skulle tända sänglampan men istället slår jag ner vattenglaset i sängen *haha* inte såå lyckat direkt. Det enda jag orkade göra va att hämta en handuk istället för att byta lakan osv.

Ikväll är det som vanligt Medium kl. 21 på 4:an som gäller för mej, ha en trevlig kväll!



Jason Segel  ; )

a moment before good night

Tisdagen har varit ganska busy för mej. Jag fick uppdraget att handla (under tiden mamma fixade lussebullar), sen slå in ett par julklappar och ikväll bakat pepparkakor : )  och nu vore det skönt att sova.
  Igår kväll tittade jag på filmen Gasljus innan jag somnade, en toppenfilm med Ingrid Bergman i huvudrollen. Det handlar om Paula (Bergman) som träffar sin blivande make, Gregory under deras sånglektioner. De firar smekmånaden i Italien och Gregory föreslår att flytta till London men trots att Paula har hemska minnen därifrån så går hon med på det.
Det verkar till en början som vanligt men sen börjar Gregory inbilla Paula att hon har dåligt minne o hör röster. Men tjänstefolket har maken fått på sin sida så ingen tror att hon är frisk. Och när en polis (Joseph Cotten) som sett Paula vid ytterdörren börjar ta reda på saker om paret får han reda på - att hon är systerdotter till en sångerska som blev mördad o fallet aldrig löst.
  Absolut värd att se!
Nu blir det natti natti...


Gregory (Charles Boyer) och Paula (Ingrid Bergman).

benny's birthday



Benny Andersson, musiker från gruppen ABBA och en av upphovmännen
till succémusikalen Mamma Mia! 
fyller 62 år idag : )  grattis! 

monday, monday...

Idag har jag varit och letat efter de sista julklapparna och jag bestämde mej för att fundera nån dag till. Och snart blir att få upp alla lådor med julpynt och allt möjligt, men bästa tiden för det är nog i slutet av helgen o nära julafton. 
  Ikväll är jag lite småtrött men jag ska leta fram nån film bland gammalt inspelat, gamla arkivet kan jag kalla det : )
  Go natt!


rear window

Under kvällen har jag tittat lite på Faddergalan som handlat om flickor runt om i världen. Som de nämnde ikväll är fadder ett jättebra stöd och jag o mamma är fadder åt en flicka i Indien sen några år tillbaka.
Nu känns det rätt okej efter att kännt mej lite hängig dom senaste dagarna och ska nu kolla in en till Hitchcock-film, Fönstret mot gården med James Stewart och Grace Kelly.
Trevlig kväll och lucia!






frank's birthday



Legendaren Frank Sinatra (1915-1998)
skulle idag firat 93 år!

thursday

Jag har inte sov nått vidare de senaste nätterna och det är nog min förkylning som spökar, halsen svider forfarande och mest på natten : (  men istället för att va sysslolös när jag inte kunde sova så kollade jag på film. Donnie Brasco, en toppenfilm med Johnny Depp och Al Pacino! 
Ikväll är det Medium som gäller (som alltid på torsdagar ^^) men tills dess ska de bli middag och kanske lite måla...


                                             

Have a nice day, Tré Cool!



Idag fyller Tré Cool (eg. Frank Edwin Wright III)
från Green Day 36 år!

waste another day

Efter en dag i Sthlm vill jag bara sova, sova och sova - och hur kan man bli så trött av att handla några julklappar? Jag har det iaf klart nu och det känns rätt bra så kan man ha fokus på nåt annat fram till jul : ) 
Vid lunchen gick jag o Lollo till Kungshallen och käkade, jag tog lite nudlar och för Lollo blev det tacos, och efter det har jag inte varit så extremt hungrig för man får rätt mycket mat/tallrik.
Nu blir det hyfsat lugn för resten av kvällen.

morrison's birthday



Idag skulle sångaren Jim Morrison (1943-1971) 
både firat sin 65-årsdag och nått pensionen!
det blir iaf ett grattis  : )

sunday

Under helgen har jag varit lite hängig, men vid den här tiden på året är dom flesta det och jag har försökt kurera mej så gott det går, så jag tog tillfället att fixa med tavlan då. Jag har min lilla ateljé i källaren och där var det lagom varmt och med bra musik som sällskap : ) 
  Snart börjar Parlamentet på TV4 som jag ska kolla in, kvällens tävlande är Johan Wahlström/Henrik Dorsin mot Soran Ismail/Henrik Hjelt. Till det får det bli en kopp kaffe...hej så länge!



wednesday

Nu har min blogg fått en ny skepnad
och det är en jättesnäll och duktig kompis som heter Sabine som gjort designen : )


amanda's birthday



Idag får det bli ett grattis till Amanda Seyfried som fyller 23 år!
Amanda var med i det här årets storfilm Mamma Mia, som väldigt många sett : )

smalltalk

Har inte bloggat de senaste dagarna utan istället fixat med tavlan och så har det blivit lite julfeeling med adventsljustakar. Att det är december och 21 dagar kvar har jag inte hajat, tiden rusar iväg och ännu mer i slutet av året : /
Nu har jag kollat på avsnitt a How I Met Your Mother och väntar så småninom in middagen.



nelly's birthday



Idag firar sångerskan Nelly Furtado 30 jämna år  : )
grattis!

RSS 2.0