the day before the holiday

Idag, så är jag rätt glad : D och varför är jag det? Jo, jag har jobbat och fått träffa favoritkillen där ; ) det känns som allt blir lättre när jag träffat eller pratat med honom... Är förstås trött efter en jobbdag i Stockholm, luften där är nog lite tung : /  men de känns som sagt bra annars!
   Jag började kl 11 idag, det började lugnt men sen blev det fullt hus vid kassan, och då och då kunde jag pusta ut. Mellan 14-15 gick alla brevisarna hem, vilket märktes på deras så kallade helghumör : D sen va det ja o en till kvar till stängningen kl 18.
   Imorrn har ja inge planerat, det blir vilket som : ) mitt rum är annars ett pågående "projekt". 
Nä, nu ska jag kolla på en film för ja orkar inte skriva mer : P


Kram /  M

Liam Neeson

image37

Liam Neeson som
Oskar Schindler (1908-1974)

Schindler's List

image36

En stark och skakande film som visar
hur hemskt vi människor betett oss mot varann.


"Whoever saves one life, saves the world entire."
(citat ur filmen)



"We can be Heroes, just for one day..."

The Wallflowers - Heroes

en låt jag gillar rätt mycket : )






Lite fakta om artisten/låten:
-
sångaren heter Jakob Dylan, och är son till Bob Dylan.
- originallåten gjordes av David Bowie i slutet på 70-talet.
- låten blev även soundtrack till filmen Godzilla.

Me and Lollo : )

Nu är jag rätt trött och kanske vill sova, har hängt på IKEA hela dagen och det var mycket folk och trötta/skrikande småbarn : P  jag och Lollo var framme vid tolv och tog då bara en runda för att "kolla läget".
   Jag velade lite fram o tillbaka om vad jag skulle köpa, kollade efter en nice tavla/bild men hittade inget av mitt intresse : /  det blev istället en golvlampa, sovkudde, tidningssamlare och ett underlägg till kattens matskålar. Lollo fick tag på en dokumenthållare, sovkudde och värmeljus. Varken någon av oss fick betala mycket : )  det där varuhuset är en guldgruva ibland ^ ^
   Sen drog vi hem, för IKEA's luft är lite jobbig. Man blir trött och får ont i huvudet, visst det finns ju käk där oxå men det hjälper inte helt o hållet. Jag är väl vaken ett par timmar till...

Ska visa mina nya nu saker förstås


    



Nu ska jag glo på American Idol iaf, ha det bra!




And the Oscar for leading actress goes to...Marion Cotillard!

Som jag hoppats att Marion Cotillard skulle få en statyett för hennes otroliga insats i La Vie en Rose,
blev verklighet : )


image29



plans for tomorrow...

Till imorrn har jag och Lollo bestämt oss för att åka till IKEA : P eftersom Lollo har lov nu så ska vi koppla bort skolan och tänka på annat. Eftersom sista året på gymnasiet är hemskt jobbigt så vet jag vad hon pallar igenom nu : /  Jag fick även 3 jobbdagar den här veckan, de betyder att jag får träffa goa Solna-gänget igen : ) och jag måste ladda ny musik till bussresan till och från jobbet - 2 timmar vardera morgon och kväll behöver det.
   Och om drygt 2½ timme börjar Oscarsgalan, men jag kan inte se den av två skäl. Jag ska upp tidigt imorrn och jag har inte den kanalen som sänder galan : (  typiskt! Men jag har iaf fått se den ett år : )

Nu måste jag dra och snart natta. Go natt!


Björn Gustafsson

image28

Björn Gustafsson ♥ helt klart att han gör sin grej skitbra!

saturday noon

Hejsan! Idag vaknade jag och insåg att gårdagens väder inte va en dröm : D  sol och över 10 grader varmt, underbart igen! Jag tog mig in till Norrtälje idag oxå, för att köpa ett par "normala" ramar.
   Ni vet såna där ramar i träimitation eller plast är helt värdelösa (iaf tycker jag det) för dom bucklar till sig  på väggen vilket inte e så snyggt : /  Jag hittade däremot en skitbra ram på Åhléns - bara en glasskiva med metallhäften - enkelhet är bäst!
Sen skulle jag åkt hem...men... jag skulle såklart bara gå och kolla inne på H&M och Lindex. Det blev att jag handlade där med, några impulsköp tror jag : P  ett röd-flätat, brett skärp (Lindex), en turkos top och en mörkaprikos top (H&M). Fast nog vad det fynd trots allt, inga jobbiga priser ^ ^

Nu ska jag dra mig mot köket för att fixa nåt till Melodigrejset som börjar kl 20, och ikväll får jag med säkerhet några skratt av Björn Gustavsson ; D 


Brown Eyed Girl - Van Morrison

En till favorit och legend (för mig)
- Van Morrison / Brown Eyed Girl -




Me and KatZ : )

Idag vaknade jag efter en stormnatt, jag tror hela Norrtälje kommun kände och hörde stormen. Jag vaknade vid 4 eller 5 i morse och trodde att väggarna skulle braka in, fy fan vilket oväder!
   Sen när jag vaknade vid kl 10 så var de hur toppenväder som helst och det var ett ombyte som hette duga, men även bra för idag skulle jag träffa Kattis/KatZ och fika : )
Vi drog till Tullen och satt där i säkert 2 timmar och snackade om lite av varje, bl.a. olika skolminnen vi hade bakom oss och yrken. Kattis är en av dom bästa jag lärt känna genom estet och gymnasietiden.
Vi hann med en stund hemma hos Kattis då hon visade mej skolkort från tidiga skolår, och jag kan känna igen känslan hur man ser på dom bilderna nu : P 
    Efter kl 18 var jag på väg hemåt för att äta middag, ta det lugnt och kolla på Let's Dance, där det var filmtema ^ ^ och jag som är helt tokig i filmmusik! Yes, it's been a good day...again ; P   

Det bli nog nån film snart, eller nåt annat. Är lite trött men de kan nog vänta en stund.

Good Night!

my thursday

Fy tusan vad trött jag är! Jag har inte direkt gjort nåt utmattande...eller lite på kvällen, då de sista detaljerna på bokhyllan fixades. Sen var det att sortera böcker - i bokstavsordning efter författare - och det blev 3 hyllor fyllda med kapitelböcker : )  Jag har rätt mycket böcker och jag läser faktiskt en hel del, det har jag skolbiblioteket i min föregångna låg- och mellanstadieskola att tacka för (och min favoritförfattare är nog Marian Keyes).



image27


Imorrn ska ja ta mig till Norrtälje för en fika med Kattis, det var ett tag sen sist och de ska bli kul att se ett friendly face : ) 

Nu är de dags för kaffe : P  hej då!

Songbird - Eva Cassidy

En underbar låt av en underbar sångerska, Eva Cassidy (1963-1996).



A Happy Day!

Fick min nya fina bokhylla levererad idag : )  den är 202x80 cm och passar skitbra i mitt rum. Jag och Lollo slog våra kloka huvuden ihop och monterade upp den : P
   IKEA har verkligen en snygg enkelhet i sina varor, jag har planer på att åka dit snart igen. Vi var klara runt 20:30 och då drog Lollo hem för att käka middag (bättre sent än aldrig) och jag slog mig ner vid LOST, som fortfarande är lika skumt. Vad jag hört så ska det bli en till säsong efter denna pågående/4:e - men de återstår att se vad JJ Abrams (skaparen till LOST, alltså) har i tankarna : D 
   Nu är jag hyfsat trött och ska nog tänka på refrängen, inatt vill jag helst få sova utan att vakna 5 ggr under gårdagens natt.

Natti natti snart... see you!



image26
Billy-bokhyllan




tisdag 19 februari 2008

Idag har händerna inte mått så bra : ( jag tog i som värsta dåren igår när jag skulle ta bort gavlarna till väggbokhyllan. Det kan tyckas lite konstig att de tar 5 timmar att få bort den MEN den har suttit där i runt 50 år och då vill den inte skiljas i första taget : P
    Det blev ju lite taskiga märken på väggen efteråt som jag ska försöka täcka, jag har två stora affischer som kan ramas in och ramen kommer då "ta bort" märkena : )  jag kan visa sen en bild hur resultatet blir.

Ikväll blir de att bänka sig vid tv:n kl 20 för det är ju Bygglov då. Inredning gillar jag men de är sällan jag tittar på nåt sånt program. Fast Bygglov är annorlunda - de har roliga uppdrag hos vanliga familjer m.fl.
  
 Kolla in det, vet ja'  : )
Det kommer nog bli lite sånt imorrn för mej, då min nya bohylla från IKEA kommer hit. Det är en BILLY bokhylla, en av IKEA's mest populära och sålda varor sen många år bakåt.

Nä nu ska jag sortera böcker och sånt till imorrn, bye bye!


The Joker - Steve Miller Band

Jag blev rätt glad över en sak igår kväll, då jag hörde en gammal goding till mig på radion, låten heter The Joker och är gjord av Steve Miller Band på 1970-talet (det ska finnas en nyare version med Fatboy Slim men den här är min personliga favorit).







I'm doing fine : )

Efter lite ilska hit och dit om vägghyllan så är den borta nu!!! Finally!!! Den ska aldrig mer få vistas i mitt rum, för mamma får ta över den.
Tur det : P


FAN, FAN, FAN!!!

Sen ca. 2 timmar tillbaka har jag försökt att montera ner en bokhylla från väggen, det är inte vilken bokhylla som helst utan en riktigt dum en!
   Den har suttit i mitt rum sen 1950-talet nån gång och nu är jag förbannad för den inte kan flyttas, den sitter som bergen : (  fan, fan, fan säger jag!

Jag ska koppla av en stund och ta nya tag om en stund : )  för jag är envis och den ska ner från väggen om jag säger det - så det så!

Hej då sålänge, Milea

tjejmiddag och melodifestivalen

Igår  var det dags att fira mej igen : )  fast nu var det kompisarna som var här. Jag hade fixat en middag åt dom till kl 18, en tre-rätters faktiskt: förrätten var en sorts minibaguette med räkor på, varmrätten pasta med pestosås m.m. och efteråt tårta : P 
   Det var en väldigt kul kväll och vi blev först trötta vid 02:30 på natten, somnade rätt fort iaf sen.
Vi kollade såklart på Melodifestivalen och jag trodde de var nåt sorts anti-Melodifestivalen när dom tog in numret med Andra generationen och deras låt Kebabpizza Slivovitza (???) Nä, musiken i de där sammanhanget är sällan riktigt bra, dock gillade jag bröderna Rongedal och deras låt!

Men snart ska jag nog natta, för mitt ben har nästan strejkat idag så jag hoppas de blir bättre fason imorrn : D

See you / M

en komikerfavorit : )

Förra lördagen var komikern Björn Gustafsson med i Melodifestivalen och underhöll publiken i pausen : )
nu hitta jag ett skoj klipp från Parlamentet : D och han är ju bara för go' den där killen! 

 

14 februari 2008

Idag har jag varit hemma hela daaagen : P  jag har spenderat större delen av Alla hjärtans dag med min katt Nelly och mamsen. Vi fikade på kvällen, vilket va riktigt trevligt : )  istället för att köpa massor av saker som kanske känns överflödiga. Sen gav jag oxå min bästis Lollo ett egetdesignat kort : )  kreativiteten é på G tror jag.
    Apropå egendesign..! Jag nämnde tidigare i bloggen att jag ville ha ett smyckesskrin, men nu har jag hittat en annan problemlösning. Jag har ett skåp som jag gjorde i 5:an eller 6:an som är ursnyggt, och då tänkte jag bara förgylla den med en snygg färg och fixa insidan med nåt tyg. Sen har jag ett smyckesskrin och jag sparar 350 kr!
   Nu ska jag snart natta och försöka ta mej upp i normal tid imorgon : D


Bye bye / Milea

Valentine's Day

image25

Idag är det Valentine's Day a.k.a. Alla hjärtans dag
- då vill jag gratta min familj och kompisar : )
Ha en bra dag!

Kram M
 

IN MEMORIAM OF

In memorian of

JOHANNA SÄLLSTRÖM
skådespelerska 
30 december 1974 - 13 februari 2007

twenty years and happy

I morse tog jag sovmorgon, för mitt nya täcke är fluffigt nice : )  anledningen till nytt täcke (som jag fick igår) är att den nya sängen har större mått, vilket medför att lakan, påslakan m.m. behöver större mått. Och nästa vecka kommer nog min bokhylla finna på plats i rummet - äntligen!
   Men efter lunch drog jag först ut på promenix med mamma till Finsta, där stanna vi och åt varsin semla (1:a gången för i år) och gick sen hem. Efter det drog jag ut och sprang lite och mådde prima efteråt : P 

Tänkte visa lite av det jag fick igår...

image21

image22

image23

fick även ett stort badlakan, smycken, pengar m.m.
Det var en jättekul kväll helt enkelt  : )

/  Milea




    

my birthday part 3

Nu har gästerna åkt hem och vi håller på att fixa disken och jag tar reda på presenterna, det jag fick av mammas kusin och hans fru blev jag riktigt glad för - det var en inramad tavla med olika urklipp med mej : P  från att jag var 1-2 år tills nu när jag är 20. Så jag är verkligen nöjd med min dag : )
   Kvällens så kallade meny bestod av smörgåstårta med skaldjur och efterrätt med tårta, de var delvis mammas förtjänst att maten blev bra (fast smörgåstårtan gjorde inte mamma utan vi beställde den från en affär - vilka e grymma på just det). 
   Ska visa foton på några av presenterna imorrn... nu ska jag ta de lugnt o sen natta, för imorrn blir de med stor sannolikhet ett joggingpass innan lunch.

Tack för uppvaktningen från vänner o bekanta - ni e toppen!

M
     

my birthday part 2

Här är några andra som oxå firar sin födelsedag idag  : )


image18
Christina Ricci
12 februari 1980



image19
Alexandra Dahlström
12 februari 1984 



image20
Maud Adams
12 februari 1945


my birthday part 1

Nu har jag varit vaken sen kl 8 i morse och är lite trött men ska dra i mej lite kaffe snart så jag blir pigg : )  jag blev såklart väckt på morgonen av mamma o katten med presenter...hittills har jag fått ett nytt täcke, minneskort till kameran, skor, bokhylla och örhängen : P
   Och under frukosten kunde jag läsa födelsedags-repotaget om mej i Ntj tidning, jag såg lite trött ut men jag hade sovit lite dåligt natten innan men det var kul att bli intervjuad *hihi*

Nu ska jag vänta in mina släktingar och bekanta som ska gratta mej, vi hörs! 


Hälsningar "födelsedagstjejen"  : )

the day before my 20th birthday : )

Idag har jag och mamma varit och handlat inför imorrn, då jag fyller 20 år : )  det kommer bli smörgåstårta och vanlig tårta serverad. Jag vet heller inte hur många som exakt kommer och grattar men helst inte alla på en gång.
   På nåt sätt och vis tycker jag det känns bra att bli tjugo år - jag kommer ännu ett steg närmre vuxenlivet.
Och idag fick jag en present lite i förväg, av mamma, jag visade henne ett par skor som jag verkligen tittat mycke på. Dom är svarta med rött mönster på och i en liknande typ av Converse-skon. Superfina!  
   Ikväll ska jag försöka pynta lite för en födelsedagskänsla, förhoppningsvis ska inte sötis-Nelly ge sej på det och använda det som leksaker *haha*, men först ska jag kolla lite på tv och fika : P


bye bye / Camilla

a kind of easy day

Idag har jag inte känt så mycke av träningsvärken, antagligen repar jag mej rätt fort : P  eller så har jag bara tur.
Och det är något jag upptäckt. Det har nog smygit sej på mej omedvetet men jag har lyssnat ovanligt mycke på Bob Dylan(!) senaste tiden.
    Jag vet inte vad som jag fastnat för, men kanske har hans musik de där "it" och nu har det även gjorts en film (I'm Not There) om honom - och kanske man ska se den : )
Fast på nåt sätt o vis är det inte nån nyhet att jag gillar äldre musik och jag fick frågan tidigare, vad det är som gör att jag gillar äldre musik? Och det finns inget att exakt peka på utan den är bara så bra (och det som jag ser som äldre musik är musik innan 80-talet, då jag är född).
   Men nu ska jag lämna datorn för idag och hitta på nåt annat, kanske blir de nån film lr så. Och imorrn måste jag fortsätta få klart rummet, det blir bättre o bättre men snart ska jag få en ny bokhylla och då måste några saker flyttas/byta plats.


M


7 februari 2008

Vaknade idag med träningsvärk, tror jag...jag kände iaf av att jag varit på ett gympapass dagen innan : )  och sen förra våren har jag fått riktigt bra kondition. Jag går eller cyklar till bussen och det sätter spår kan jag säga, det bör verkligen fler göra än att sitta o dega i en bil ; )  bilen kan man ju ta när det är absolut nödvändigt.
    Under dagen har jag städat och sen tagit en sväng till Norrtälje, där träffa jag oxå Fredrik, vi hamnade på Åhléns och testade parfymer ^^  Vissa luktade helt okej för mej men ibland undrar man vad tillverkarna använder när dom gör parfym - inte är det till för mänskligt luktsinne : D fast en hyfsad parfym från Escada tror jag att jag ska köpa sen.
    PS. Har även hittat en till sak jag önskar få till födelsedagen eller själv kunna köpa, ett smyckesskrin, eftersom min "samling" växt lite. DS
    Men nu ska jag bara kolla lite på tv och sen tacka för idag, för imorgon har jag en viktig sak att göra.

Natti natti /  M

workday and music

Idag har jag fått jobba på ett "nytt" ställe i Solna, min hemmastation är Strand men idag drog jag iväg till Frösunda och hjälpte dom lite. Jag började dagen pigg (faktiskt) ca. klockan 05:00 med frukost, den här årstiden är inte direkt nåt att ropa jippie till när man ska sticka tidigt på morgonen men sånt e livet : ) 
Det blev att jobba mellan 07-18 idag (dubbelt så mycket som vanliga dagar på jobbet för mej) och det hade inte jag räknat med. För vid lunchtid var mina ögon riktigt trötta och jag hoppades på att få åka hem snart - men då va det 4 lr 5 timmar kvar av dagen ; D  men jag överlevde eftersom jag skriver det här *hihi* och nu är det natti natti för mej, hörs imorrn!




Tänkte även tipsa om en låt jag gillar med Bob Dylan
"Shelter from the Storm"

BLOOPERS: D

Hittade bloopers från ALIAS säsong 1 : D 
I <3 bloopers!!!


 


4 februari 2008

Det har nog gått en vecka sen jag senast bloggade...rätt skönt att hitta på lite annat. Jag har letat efter ett till jobb, för det räcker inte med timvikariejobbet bara. Men idag så ringde dom och bad mej jobba mellan kl. 8 och 18 imorrn - vilket jag inte säger nej till : )  Jag jobbar ju vanligtvis på Solna Strand men imorrn blir det ett annat postställe i Solna.
Sen blev jag intervjuvad idag, för jag fyller ju 20 år på tisdag : P det blev mycket frågor om fotografering, musik och framtiden...men det var en kul grej iaf.

Och under förra veckan såg jag massor med avsnitt av ALIAS - men den serien är ju så jäkla bra - eftersom jag var så smart o köpte alla säsonger så kan jag plocka fram ett avsnitt när jag vill o glo på : D
JJ Abrams (skaparen ALIAS) har även gjort Felicity, LOST och What About Brian - och nog är han ett geni på att göra bra serier *hehe*
Det var mellan åren 2001-2006 som ALIAS visades och blev en publiksuccé i både hemlandet och i Sverige, huvudrollerna gjordes av många stora namn bl.a. Jennifer Garner, Michael Vartan, Victor Garber och Ron Rifkin.
Även gästlistan toppades av många höjdare - Isabella Rosselini, Lena Olin, Quentin Tarantino, Roger Moore, Faye Dunaway, Ethan Hawke, Djimon Hounsou m.fl.

/ Milea : )


RSS 2.0