IN MEMORIAM OFRIVER PHOENIX
skådespelare
23 augusti 1970 - 31 oktober 1993

have a nice day, grace

Idag fyller sångerskan Grace Slick från Jefferson Airplane 69 år!
Grattis!(Grace 1966)

taking the long way around...

Ikväll har jag tittat på musikdoumentären om Dixie Chicks, eftersom vissa ansåg att deras åsikt om presidenten inte passade så fick dom dödshot och bojkottning för sin musik. Det som DC gjorde var rätt, som jag ser det iaf, och fortsatte sen arbeta fram ett nytt album - Taking The Long Way
(som är riktigt riktigt bra!) och resultatet blev flerfaldigt prisad.  
  Mina planer inför imorrn är att måla : ) kanske blir de skissa lite på till en ny tavla, och även läsa lite.

                                                                         

  

good night

Serien Jekyll var rätt bra med en kombo av drama/skräck och James Nesbitt i titelrollen,
så nu behöver inte söndagskvällarna kännas trista ^^ 
Och snart blir det sova för mej, go natt!sunday

Igår tänkte jag att jag skulle ge långfilmen Maffiabröder på 6:an en chans, vilket inte va en dum idé. För att vara en verklighetsbaserad story om maffian så är det den här och Donnie Brasco de jag föredrar mest. I Maffiabröder är huvudpersonen Henry Hill som spelas av Ray Liotta (även han är en bra skådis) om sin uppväxt inom maffian.
  Idag har jag inte gjort så mycket än att va inomhus i värmen : )  och senare ikväll blir det kolla in Parlamentet och en ny brittisk serie på SVT1. Den heter Jekyll och är en nutidsversion av R. L. Stevensons bok Dr. Jekyll & Mr. Hyde, jag har bra erfarenhet av brittiska serier så jag missar inte den här : P
Nu blir det en paus från datorn, hörs!untitled

Biokvällen igår blev bra och Righteous Kill var en bra och annorlunda thriller. Och vi hade nästan biosalongen för oss själva : P etfer gick vi hem till Kattis en stund o väntade på min buss. Resan hem va rätt stojig med x antal "överförfriskade" ungdomar ^^ 
  Tidigare dag har jag varit o handlat, bland annat blev det Yoggi o vindruvor (det är bland det godaste som finns!) och nu kallar middagen.


friday

Nu har jag tagit mej en kopp kaffe och en liten bit mörk choklad : )
det sägs va nyttigt med en liten bit några ggr/per vecka och ska fortsätta läsa lite.
Och senare blir det bio med Kattis för att se Righteous Kill (med Robert De Niro o Al Pacino).
thursday

Ikväll tog säsong 2 av Heroes slut och nog är det verkligen en märklig historia och karaktärer ^^ och nästa vecka sitter jag inte sysslolös utan då börjar Medium igen, en serie med liite mer verklighetskänsla.
  Tidigare idag var jag ute på en joggingtur igen och just idag var det idealiskt väder för det : ) och det blev även att fortsätta i boken Somebody To Love? som handlar om sångerskans liv från Jefferson Airplane. Airplanes mest kända låtar är White Rabbit och Somebody To Love som är soundtracket till filmen Fear and Loathing in Las Vegas.
  Än är jag inte så trött så jag stannar vid datan en stund till... Hörs!

good night

Tidigare idag fick det bli lite koll efter julklappar till min önskelista, och även till familj o kompisar. Kanske har jag hittat nåt men det är ju kan ja såklat inte berätta ^^ men jag hoppas iaf på få ett presentkort nånstans där jag köpa Ashes to Ashes om inte mamma får tag på den. Sista delen var i söndags så den borde ha DVD-release snart : )
  För en stund sen tittade jag på första delen av dokumentärserien Rosenberg: Amerikas val, den handlar om USA och samhället inför presidentvalet. Ett viktigt och avgörande val, och jag hoppas att det blir vinst för Obama.

Snart blir det sova för mej så jag hinner upp och åka till Ntj imorrn. Go natt!


  


White Rabbit - Jefferson Airplane


i wait for a autumn day turn to a winter day

Runt hösten brukar dagar som denna bli lite småtrista, men ändå går veckorna fort. Till exempel är det från idag 2 månader och 1 vecka till jul. Men idag har jag gjort det som regn och rusk är till för - film och läsa. Det blev Vem är rädd för Virginia Woolf? som var bandad från igår, Elizabeth Taylor och Richard Burton gjorde megainsatser i filmen. Skulle vara kul att se som pjäs nån gång. På eftermiddan har jag fortsatt läsa Grace Slick's biografi (sångerska i Jefferson Airplane). 
   Jag borde vara trött men det får vänta ett tag, tror jag. Ska nog ta mej en kopp kaffe nu... Ha det!tuesday

Ikväll har mamma och jag tittat på filmen Ray (oscarsbelönad) om sångaren/pianisten Ray Charles. Den var bitvis obehaglig då man fick se hur hans barndom påverkat honom men även hade även väldigt bra musikdelar : ) absolut värd o se! 
  Nu tror jag att det snart är dags och natta men ska först hinna med att läsa i boken Somebody To Love? jag börjat på.


Jamie Foxx som Ray Charles

just for a thrill

Nu på förmiddan tog jag vara på det fina vädret och sprang några kilometer. Och efter
joggingturen o duschen blev ja hungrig så det är dags för mellis : ) ha det bra!sunday

Helgen har varit bra  med lite firande o gäster, och ikväll tittat på näst sista delen av A2A. Har hört att det ska bli en till säsong och den ser jag fram emot : )  Snart dra jag mej till sängs och hinner nog läsa en stund innan sömnen kallar. 
  Till nästa vecka har jag lite planerat, bl.a. försöka få tavlan klar och sitta i telen. Det senaste kanske låter lite drygt : P men det är mest tidsbokningar osv. och så minst en promenix om de blir bra väder!
 
saturday

Idag har jag umgåtts med Kattis, vi började med att ta en tur på stan men efter en stund bar det av hemåt till Kattis. Vi käkade lite mellis och hamnade framför Polisskolan 4, jag har inte sett nån av dom filmerna på många många år så det var ett skojigt återseende : ) 
  Nu har jag fikat lite och kollat halv om halvt på tv så kanske jag ska försöka förbereda inför imorrn då vi får gäster. Och så längtar jag efter ett nytt avsnitt av Ashes to Ashes ^^


welcome to 1981 - från ashes to ashes

Alexandra Drake jobbar som psykolog för polisen
och under en kidnappning blir hon skjuten och hamnar i koma,
under tiden hamnar hon i ett annat årtionde - 1981 - året då hennes föräldrar dog.
Och där börjar det med att hon träffar kollegorna till hennes f. d. patient Sam Tyler (från Life on Mars).wednesday

Nu har jag fått mej lite kvällsmat och ska vila ut efter en dag med bakning och städning : )  det va faktiskt kul men det är extra roligt att fixa inför födelsedagar och imorrn fyller mamma år. Det blir lite gäster under morgondagen och resten dyker upp på söndag. 
  Igårkväll såg jag en av dom bästa filmerna jag sett under mina 20 år, En kvinnas doft med Al Pacino o Chris O'Donnell i huvudrollerna. Och inte är de svårt att förstå varför Pacino fick en Oscar för rollen : )
  Nu ska jag ta det lugnt och lägga mej o läsa lite, hörs!Pacino

" you'd better not mess with major Tom "

Nu har jag kollat på serien jag gillar mest just nu, Ashes to Ashes : )  och till det blev det lite goda vindruvor. Dom som sett Life On Mars vet att den här serien är i samma klass och det är en bra o kul story att huvudpersonen hamnar i en annan tid (och som lite kuriosa kommer titeln till serierna från två låtar av David Bowie.)
   För övrigt har helgen varit bra och nu har jag inte någon känning av den lilla "allergin". Blir vaken ett tag till så jag blir trött...och vad jag har för planer imorrn är inte bestämt än.
marshall's birthdayIdag fyller skådespelaren Marshall Lancaster,
från succéserien Ashes to Ashes, 34 år : )
grattis!

friday

Nu har jag tittat lite på Idol och väntar på att omröstningen ska bli klar, efter det kan de bli en film. Just nu känner jag mig halvt febrig men det kanske hänger ihop med en allergisk reaktion från ett äpple jag drabbades av tidigare i veckan : / som tur var försvann det mesta till marknaden så jag inte behövde va hängig då. Jag köpte iaf några filmer på marknaden som kan behövas under hösten när det blir dåligt väder, och en affish med Beatles : )
  
Under helgen ska jag kurera mig med kaffe och mörk choklad - det är riktigt gott och bra det ^^ Hej så länge!RSS 2.0