times like these are the best

Igår var det riktigt kul : P jag var framme hos Kattis runt kl 19 och då höll Kattis och några till fixa lite inför kvällen. En timme senare gick vi till lokalen och firade Kattis, det blev såklart dricka och lite till det. Och vi hade de riktigt nice : )

  Efter drygt en timme kom Evelina dit oxå och vi var nog 8 st till slut. Vi var kvar till midnatt då några av oss drog upp till Mobergs. Det var ett bra tag sen jag va där men det var okej och träffade iaf ett par stycken man kände.
Lite innan stängning gick vi hem och nog kände vi oss lite småtrötta, och nu var det rätt ljust o lite kyligt när vi gick hem. Tidigare på kvällen fick Kattis sin present hemma hos sig och de var en film-affisch med Trollkarlen från Oz på : ) och den gillade hon abslout. 
  Idag har jag varit hos Kattis eftersom jag sov över och vi tog det rätt lugnt idag och satt ute på balkongen då det var otroligt varmt! Den här helgen har jag verkligen haft kul : ) och ikväll blir det mest film som jag lånade idag hos Kattis.
Nu ska jag kila iväg från datan en stund, ha det bra!


image114


on my way to the evening

Snart drar jag till bussen och jag hoppas att jag inte glömt nåt : ) men det känns som allt är fixat. Fortfarande lite trött men det kan inte hjälpas. Ikväll är det även Marknadsafton i Norrtälje så det lär va en hel del folk ute i affärerna och även jag hittade ett litet fynd idag, appropå det, en svart top från HM.
  Nu har jag inte tid för det här, hej då!


image113

With A Little Help From My Friends - Beatles


En inte så jättekänd låt med The Beatles
men en av mina favoriter med dom  : )

friday

Man blir riktigt trött lr seg av den här värmen : / men det är ändå skönt att kunna sitta ute till sena kvällen så jag ska inte klaga. Idag har jag försökt fixa lite till kvällen, det bär av till Kattis senare för att fira henne : )
  Jag ska ta med mej lite mer saker än vanligt då jag ska få sova över, eftersom det är lite brist på nattbussarna hem till mej *hehe* men det ska verkligen bli kul o träffa lite folk!
Det är lite kvar att packa o fixa, sen blir det middag för jag har varit rejält hungrig sen lunchen, kanske är det värmen som står bakom de oxå.
Hej så länge!






with a little help from my friends

Om en stund blir det sova för mej, har varit vaken sen 9-10 i morse och hållit igång hela tiden nästan. Först blev det att fixa en maskin med tvätt (2:a gången den här veckan) och sen hänga ut det, efter åkte jag in till Norrtälje en timme för att handla lite, det blev en liten sak till Nelly eftersom hon fyllde år idag : ) efter det har jag varit hemma o fixat lite. Inte undra på att man gäspar nu, äntligen, men jag kan ju även va trött av kanonvärmen idag .
  Och imorrrn blir det fira igen, då ska jag till Kattis på kvällen då hon  fyller år i helgen : ) det blir ganska många så de ska bli kul!
Nä nu blir det natti natti innan jag somnar framför datan ^^ god natt!


image112

grattis nelly : )

Idag fyller min sötis Nelly 3 år och det kan bli lite att fira : )
image111
grattis!

good night

image110

Nu är jag riktigt trött och vill absolut sova : )
här är bilden på min nya affisch, den kanske ser
ganska liten ut men måtten är ca. 90x60 cm.
I love it!

Good night!

tuesday

Idag har jag hållt mej sysselsatt med lite av varje, jag började med att slänga ihop lite till tvättmaskinen. Det blev bara påslakan och lakan eftersom det tog så mycket plats, så ikväll har jag rent och nybäddat : ) under tiden så åkte jag in till Norrtälje några timmar för att fixa lite inför helgen, då jag ska åka bort. 
  När jag kom hem så fick jag tid till att städa mitt skrivbord (det var ett rätt så kaos där kände jag ^^) och även hade jag fått min snygga The Who-affisch : P den ska upp på väggen så kan jag visa en bild senare.
Nu blir det lite kaffe, hörs sen!


image109

telephone talking

Snart ska jag kolla på Medium och det är faktiskt dubbelavsnitt så jag är extra glad : )  fast de är gamla avsnitt så kollar jag gärna igen, i like it! Till det ska käka lite mörk choklad som jag köpte till helgen.
  Ikväll har jag inte gjort så väldigt mycke, jag ringde till Kattis och hörde hur det gått på intagningsprovet till en folkhögskola. Vi började såklart prata om en massa annat oxå och det blev nog en timme i telen : ) de är ju lätt att man fastnar när man pratar om lite av varje...
Oj, nu måste jag dra mej till tv:n och det får bli god natt i förväg!







waiting for the sun

Det känns som jag har lite saker att göra den här veckan men ändå vet jag inte vart jag börja : / förmiddan har mest gått åt att planera veckan lite. 
  Sent igår hittade ja en några veckor gammal söndagsbilaga, där har dom varje vecka ett repotage om en känd person som dött. Man får följa personens sista 24 timmar, och den här artikeln handlade om Jim Morrison, sångaren i The Doors. Han var en av dom bästa rocklegenderna och riktigt snygg ; ) men många bra -60 och -70talsmusiker har gått bort för tidigt : ( 

image106


Nu blir det paus från datan en stund och lite mellis, hörs sen!

god natt

Då är ESC 2008 klart och Ryssland var nog värda vinnare, eftersom dom aldrig vunnit förut, men det hade varit nice med en favorit i repris med oss som vinnare : ) kanske har vi överskattat våran medverkan igen, för när Charlotte Perrelli vann senast så hade ju tävlingen inte lika många länder som nu och "kompisröstningen" hade inte börjat.
  Björn Gustafsson fick även vara med på ett hörn och passade på att driva lite med programledarna ; D nu blir det film för mej eftersom jag blivit pigg dom under de senaste timmarna.
God natt / спокойной ночи!


image108

"In the beginning when we were winning...."

Även idag har jag varit vaken i god tid, gick upp klockan 9 och käkade frukost. Anledningen till att jag gick upp så tidigt var att jag inte fått in min lön för april : ( och skulle behövt snacka med chefen men han var inte där idag, typiskt! Men de få fixas på måndag. 
  Sen dess har jag fixat pass, handlat med mamma till helgen och såklart har jag fixat en present till söndag : ) så nu kan jag ta det lugnt resten av dagen. 
 
Hej så länge!


image105

twilight time

Har just kollat klart på Medium och snart blir det iaf sova, trots att jag mest haft en lugn hemmadag : ) imorrn ska jag in till Norrtälje och fixa lite saker och sen träffa Kattis. 
  Tidigare ikväll gick Charlotte vidare till finalen på lördag, men varför skulle vi inte gjort det? Det hade varit dålig kvalité på röstningen isf, så på lördag startar Charlotte som nr. 15 och får hålla tummen igen : )
God natt!


image42


tunepuzzle

Idag vaknade jag vid 10:20 kände mig rätt utvilad efter alla doftljus från igår, jag käkade lite frukost och under tiden lyssnade jag på SR Uppland på radion. Där hade dom en ljusrebus som lyssnarna fick ringa in och gissa, det var dom här låtarna (Stand by Me, Hotel California och I Love Rock'n'Roll) som hade nåt gemensamt med svaret. En annan ledtråd var att han hade jobbat med en svensk regissör i en rysare. Jag tänkte efter och ringde in och faktist hade jag rätt svar : ) John Cusack. 
  Nu ska jag snart fixa lunch och sen ut på en promenix, om det fortsätter va fint ute. Hörs sen!


image104


sleepy

Inatt är jag nog mer trött än vanligt, mamma har haft ett sånt där ljusparty ikväll. Det har varit några vänner till mamma här och en till bekant som sysslar med att fixa ljuspartyn höll i det här. Det blev en genomgång om olika ljus och tillbehör m.m. och det var som mest doftljus hon sålde. Jag beställde några saker som jag gillade mest  : ) kan vara kul och ha inför sommaren kanske. Lollo var oxå här och även hon hittade lite saker.
  Och under 2 dagar har jag städat som en tok och efter att haft doftljus omkring mig halva kvällen så börjar jag känna mig rätt sleepy. Imorrn har jag ändå inte planerat nåt speciellt men ska ta mej upp i god tid.
  God natt!

image100


rain and shine

Hela dagen har jag städat och jag kommer nog fortsätta en stund till eftersom jag ändå är igång, men jag är ganska trött efter allt spring fram o tillbaks : /  Nelly blev såklart vettskrämd av dammsugaren och gömde sig under soffan hela eftermiddagen. 
  Och igår va jag och några till på teater uppe vid Roden, avgångsklassen på estet hade fixat en ny tolkning av Hamlet. Både musiken med Queen under pjäsens gång och Carl-Petters Hamlet var riktigt bra. Fick även chans att heja på teater-Stefan, även om jag inte gick teater så har han lika bra kontakt med alla esteter : ) 
När jag skulle cykla hem från bussen var det världens dimma, men det hade som tur inte blivit helt mörkt så jag åkte inte i diket lr så : P
Nu ska jag hämta lite kaffe, hör sen!




good night

Nu blir det snart sova för mig och tills dess lyssna på musik,
men inte vilken musik som helst utan The Who  : )
good night!

image99

monday

Om några timmar ska jag åka in till Norrtälje och träffa 5 st från gamla gymnasieklassen : ) pjäsen vi ska se är estet-3:ornas slutprodution, en nytolkning av Hamlet. Men fram tills dess känner jag mig lite rastlös, visserligen ska jag fixa middagen sen men iaf lite tråkigt : /
 
På förmiddagen och fram tills nu har jag kollat lite på tv men det är som vanligt repriser av gamla serier, det finns fööör många såna och dåliga oxå, även Nelly var med men hon sov till o från. 
  Nu ska jag lämna datan en stund, hörs sen!



 

 

"Arsenic and Old Laces"

Idag har jag haft det riktigt bra : ) klockan 10 imorse åkte jag och mamma till Stockholm för att se en eftermiddagspjäs på Stadsteatern, Arsenik och gamla spetsar. Vi var där lite tidigare än planerat så vi tog en tur på stan o fikade och klockan 13 var det dags! Det började med att Kjell Bergqvist kom in och frågade om publiken ville sitta kvar en stund efter pjäsen och vara statister till en scen ur en kommande film med honom, och det sa vi inte nej till : P 
  Pjäsen stämde överrens med mina förväntningar och lite till, och det är en pjäs värd att gå o kolla in. Den spelas till och med mitten av oktober i år. Jag var hemma runt 18.30 och då blev det att fixa middag fort för jag va rejält hungrig : S efter det har jag sett Parlamentet och de räcker för ikväll.
  Nu börjar jag känna mej sömnig så det blir god natt nu. Hörs imorrn!


image97
Cecilia Frode och Kjell Bergqvist ur serien Mäklarna

god natt

Idag har jag umgått med Lollo nästan hela dagen : ) först fixade vi popcorn till en film vi hyrt. Sen åkte vi hem till Lollo där vi med några till skulle fira hennes bror som fyllt år. Vi fick kycklingstek med klyftpotatis o sallad, riktigt riktigt gott : P sen satt jag o Lollo och snacka lite om den närmsta tiden, båda har lite av planer inför dom kommande åren tror vi. Men helt bestämd är jag nog inte : /
  Nu ska jag snart natta för imorrn ska jag åka till Sthlm runt kl 10, ska till stadsteatern med mamma o se en pjäs : ) vilket ska bli kul! Några skådisar som medverkar är Kjell Bergqvist, Vanna Rosenberg, Yvonne Lombard och Meta Velander.
Ha det bra och god natt!


friday

Nu har jag nästan varit hemma 2 timmar och är jättetrött : S gick upp kl halv 7 imorse, åkte hemifrån vid 8 och började till slut kl 10. Idag hade jag hand om butiken själv men fick lite hjälp av några sjysta jobbarkompisar från brevbäringen när de var dags för sortering innan lunch : ) hade ganska lagom att göra sen och vid 18 stängde jag och åkte hem.  
   Innan jag somnar ska jag försöka se ett avsnitt av Numbers och ev. hinna med en film. Och imorse när jag skulle byta till blåa linjen så stod en kvinna på perrongen o spelade fiol, hon var riktigt bra och man märkte att hon spelat många år. 
Snart börjar Numbers, hej då! 

image96

it feels like a winter's day

Idag har jag varit mer sysselsatt än vanligt : ) Började med att åka till Norrtälje och handla lite med mamma, sen kl 12 blev det fika med Emelie o Kattis på Hörnan. Jag hade inte träffat Emelie senn innan jul så det var kul att träffas igen : ) vi tre småpratade lite om den senaste tiden och vad som ev. kommer hända... Efteråt tog vi en runda på stan i det lite småkalla vädret, men vid kl 15 åkte jag hemåt för att fixa lite inför jobbet imorrn : / 
  Det kommer bli en rätt lång dag så det är inte nåt jag helt ser fram emot men men. Tidigare ikväll träffade jag Lollo en stund och sen hem för att kolla Spårlöst och Medium.
  Nu är jag rätt trött *gäsp* så det får bli god natt! Hörs! 


image42

Light My Fire - The Doors



God natt!

wag the dog

Nu har jag käkat lite sen middag, eftersom jag och Lollo varit i Sthlm sen kl 16 och letat klänning till hennes student : )  som tur är tog jag studenten förra året och slipper tänka på sånt. Vi hittade iaf en klänning som Lollo gillade men vilken av dagarna hon ska ha den har hon inte bestämt. 
  Nu ska jag vänta in filmen Wag the Dog, SVT1 kl 21:30, en komedi med bl.a. Dustin Hoffman och Robert De Niro. Det handlar om hur två pr-konsulter försöker hjälpa USA:s president att komma undan en skandal. Istället försöker dom hitta på ett krig men det blir inte som dom tänkt sig... : P
  Hörs senare!


image94
Dustin Hoffman, Anne Heche och Robert De Niro

good night

Sen jag vaknade i morse så har det varit svinkallt ute och det kommer fortsätta hela veckan har jag hört : ( men det äär ju inte sommar än så det får bli som de blir helt enkelt. Ikväll har jag knappt gjort nåt mer än snacka i telefon : D först med Kattis och vi bestämde att ses framåt i veckan och sen Lollo som jag oxå ska träffa den här veckan. Plus att det blir en dag att jobba : ) 
 
Än är jag inte jättetrött men jag ska ändå krypa ner och kolla på tv en stund eller nån film, det brukar hjälpa om man inte har sömnhumör. Good night!


image93


monday noon

Förra veckan blev det inte så mycke gjort vid datan, det blev istället upprustning av balkongen : )  så till sommaren har vi en lite större soffa som man kan vila på om det är för varmt inne t.ex. Tur att jag fixa det då så jag slapp städa när det nästan blåser storm idag : /
  Nu har jag fått mej en kopp kaffe så jag är på bra humör. I lördags kväll gick jag ut på en lite längre promenix och var ute 1½ timme och det blev nog 6 km jag gick. Till kvällen kanske man kan ta sig ut en stund men det blir inte samma sträcka. Nä, nu ska jag hitta på nåt annat...tills jag ska börja med maten för idag fixar jag det : )
See you later!


image92



monday

Ny vecka igen och snart är måndagen oxå över : ) de positiva är nog att man närmar sig sommarn mer o mer men ibland märker man att veckorna nästan "försvinner" vilket inte är så bra : /  Idag har jag inte haft mycke för mej och har mest hållt mej ute på balkongen och känt av de sköna vädret!
  Snackade på kvällen med Lollo som kom hem från Rhodos igår, dom hade haft det riktigt bra där och nu kändes det bra att bara ha drygt en månad kvar av skolan : ) det känner jag själv igen från förra året... 
Känner mej inte så enormt trött än så jag blir nog vaken ett tag till, en film eller om man hittar nåt bra på tv kan nog hjälpa och till det lite Yoggi : P
Hörs imorrn!





good night

Har kollat in thriller/rysaren Identity på 6:an och för en film i den genren så var den mer än klart godkänd! Handlingen utspelade sig på ett motel i Nevada, ett antal personer stannade till där men det var nåt speciellt med motellet men även gästerna... En riktigt bra historia. Själv tycker jag att John Cusack ofta gör bra roller som i den här filmen, hans senaste film som visats på bio i Sverige är 1408 - även det en rysare.
  Nu blir det sova så jag kan göra lite av morgondan oxå : ) man kan alltid hoppas på lite sol så man kan vara ute...
Good nigth!



image88

sunday

Jo, jag tittade på Hollywoodland igår. Det var en bra film i sig men kanske inte Adrien Brodys bästa : /
  Det handlade om George Reeves som spelade Superman/Stålmannen på 40- och 50-talet. Det stod i tidningarna att han tagit sitt liv och polisen trodde de oxå. Men i Hollywood fanns det folk som påstod att det var en helt annan historia bakom dödfallet, det har fortsatt vara ett mysterium. George Reeves och Christopher Reeve (spelade Superman i filmerna på 1970-talet) delade nästan samma efternamn och båda dog relativt unga.
Serien om Superman har inte visats lika ofta som filmerna så vi lite yngre känner mest till Reeve som Superman.
  Nu ska jag nog fixa iordning lite kvällskäk : P och sen väntar Parlamentet med Claes Malmberg/Mikael Tornving mot Soran Ismail/André Wickström : )
See you later!

 
                                                         -  -

Liverpool 8 - Ringo Starr



En ganska ny och jättebra låt av Beatles-medlemmen Ringo Starr : )
God natt!

a sunset in springtime

Nu har jag kollat in Körslaget och det var rätt bra körer som gick till final, Cans och Brolle. Men det är svårt att ha en kör som favorit, tycker jag så finalen kan nog bli jämn... 
  Snart ska jag se den nya filmen med Adrien Brody som jag köpte igår : ) Hollywoodland baseras på en sann historia om mannen som spelade Superman och dog, det såg ut som ett självmord men vissa påstod att han blev mördad. Och det har förblivit ett mysterium. 
  Ska fixa iordning nåt gott till kvällen, såklart kan jag ju inte vara utan choklad. Mörk choklad är ju bäst!



image85

Hörs sen!

saturday

Har varit vaken några timmar nu och fått i mej lite lunch, så nu kan jag fortsätta mitt miniprojekt i rummet. Under tiden jag gör det ska jag se kvällsfilmen från igår, A History of Violence, med Viggo Mortensen i huvudrollen. 
  Ska nog försöka hinna med att gå ut en stund med Nelly : ) hon har ju märkt hur bra vädret är ute om dagarna så det går inte o lura henne direkt ^^
Jaja, hej så länge! 
 

friday's news

Var in till Nortälje idag några timmar för att få tag på mörk 70% choklad : P men det blev även två andra saker...filmer. Hollywoodland, som jag än inte sett men även min favoritskådis Adrien Brody har en roll : ) sen blev det även Zodiac, den har jag ju visserligen sett men där är det oxå bra skådisar med
- det fick bli så iaf : ) 
  Sitter vid datorn en stund till men det känns som om jag är på nåt sorts städhumör, rummet börjar gå mej på nerverna : S och när man väl får sånt där städhumör så är det lika bra att få det gjort. 
  Hörs senare!

                                                                               



  
                                                                  

...i wonder what it's like on the moon

Har sett klart kvällsfilmen på 4:an, Brudens far 2, och ska snart natta. En rätt typisk amerikansk komedi om en rätt knasig familj med Steve Martin i täten : P 
   Annars idag har jag varit ute lite och på kvällen såg jag Humorgalan - för varenda unge. Galan handlade om UNICEF arbete med fattiga barn och de visade repotage från olika länder, de var hemskt det man fick veta om barnens vardag. Att vi människor behandlar varann på ett sånt fruktansvärt sätt är hemskt.
  Pratade även lite med Kattis på telen ikväll, det blev lite snack om de senaste året med studenten och tiden efter det. Hur kan det gå så fort egentligen? Ett år nu går nog mycket fortare än för 20 år sen..! 

Nu ska jag o katten försöka sova, god natt.

image42
"...i wonder what it's like on the moon"

RSS 2.0