being human

Sen förra helgen har jag börjat följa brittiska serien Being Human på SVT1, det handlar i korthet om varulven George (Russell Tovey) och vampyren Mitchell (Aidan Turner) som delar på ett hus pga att dom är ser sig som farliga för andra människor. Men i det huset finns gengångaren Annie (Lenora Crichlow) som bodde där innan hon dog med sin pojkvän. George och Mitchell försöker iaf tre smälta in så gott det går bland andra och klara av jobbet på sjukhuset.
Den kommer nog jag fortsätta hålla koll på de närmsta söndagarna.Mitchell


Tropic Thunder (2008)

En film med dessa toppenskådisar i rollistan kan inte bli fel  ; ) 
Ben Stiller, Jack Black, Robert Downey Jr, Jay Baruchel,
Brandon T Jackson, Danny McBride, Nick Nolte m.fl.Blue Jean Baby, L.A. Lady...

I tisdags så satt jag en hel del framför tv:n och tittade på minnesstunden för Michael Jackson, som var väldigt fin med hans vänner och familj som ville ta avsked. Och i slutet under dotterns tal så brast det även för mig som många andra.

Igår kväll kollade jag in filmen Almost Famous som jag lånat av Katz och den var ju riktigt bra (gång på gång när den visats på tv så har jag alltid lyckats missat den) och Patrick Fugit som spelar William var redan tokgullig då filmen spelades in : ) och så fick Kate Hudson aka Penny Lane sitt genombrott med den här filmen.
Idag har vädret inte varit så värst uppryckande och jag har till o från suttit och läst men man får hoppas att det blir lite bättre imorrn...Patrick Fugit  (Almost Famous, 2000)

Rebecca (1940)

Såg Hitchcock-filmen Rebecca häromkvällen och jag blev verkligen imponerad! Jag gillar både gamla svart/vita filmer men också Hitchcocks rysare, han arbetade ofta med samma skådisar vid flera filmjobb (ex. James Stewart). 
Filmen handlar om Maxim de Winter som förlorat sin fru i en olycka och han reser bort efter ett tag. Under tiden han är bortrest träfffar han en ung kvinna som han rätt snart bli kär i och gifter sig med, de två återvänder till hans gård Manderlay i England.
Den nya unga frun blir inte så värst välkommen av tjänstefolket och speciellt inte av ms. Danvers, som jobbade för Maxims förra förra fru Rebecca, som vill få nya frun att lämna gården. Det visar sig att hela huset är som ett spöke efter Rebecca de Winter och kommer så småningom fram fler hemligheter...
Den här filmen har nu blivit en av favoriterna och skådespelarna var otroligt bra!


Ms. Danvers (Judith Anderson) 


 

The new Mrs. de Winter (Joan Fontaine) & Maxim de Winter (Laurence Olivier)

let the sunshine in...

Vaknade tidigt i morse av att regnet vräkte ner så jag kunde inte somna om på direkten utan bara ligga o lyssna på regnet, men nu har naturen fått det som verkligen behövdes efter en dryg veckas hetta : )
I onsdags var jag hos Kattis nästan hela dagen, vi satt och små paratade om lite av varje och kollade sen några roliga klipp från Youtube. Sen blev Kattis fotograf för en stund och jag fick vara modellen ^^ och det blev en hel del bra bilder.
Resten av dagen har jag inga direkta planer men jag kanske sätter mig på terrassen och tecknar lite...
RSS 2.0