You're the Storm - The Cardigans


Äntligen..!

Inatt klockan 02.00 blir det sommartid - alltså ställa fram klockan 1 timme : )


image49

saturday

Idag har jag varit till Stockholm några timmar, kolla upp ett ställe jag ska till snart och köpa ett par byxor på HM Divided (den avdelningen som HM i Ntj inte har). Det var bra väder så jag slapp frysa men istället blåste det till o från : P
   Igår kväll började jag titta på en mini-serie i 2 delar, Secret Smile, den är baserad på en bok jag läst och jag måste verkligen säga att jag gillar både bok och serien. Det handlar om Miranda, hon träffar en träffar en trevlig kille som heter Brendan. De ser till en början ut att gå bra för dom men Miranda känner sig faktiskt illa till mods efter ett tag då Brendan blir mer kontrollerande. Hon slutar träffa honom helt - tror hon. Men det visar sej sen att Brendan tar kontakt med Mirandas syster för att hämnas på Miranda. Det kommer visa sig att Brendans avsikter hotar hela hennes familj men ingen vågar tro henne... Ikväll är det 2:a och sista delen på SVT2, den är nog värd att se även om man inte såg gårdagens program.
   Körslaget börjar ju ikväll oxå och ska kika in det, men jag får väl stå ut med en viss jobbig sångerska *hehe* (Kattis förstår nog vem jag menar).


Nu ska jag fixa nåt gott till kvällen / Ciao! 
  

"she's a superfreak"

Little Miss Sunshine,
en feel-good-film och den här delen är en av dom bästa i filmen  : )


 



Låten som spelas heter Superfreak med sångaren Rick James.

thursday evening

Just nu är jag bara trött i ögonen, mest för att jag hade linserna idag : /  det är inte så lätt när man då och då använder dom. Idag va Kattis här mellan 13-19 och vi hann med hyfsat mycke...
   Vi kollade igenom mina gamla skolkataloger och här o där fanns de folk vi kände igen även idag, fick lite tips hur man får bra sotade ögon, kollade på film och käkade middag. Och middagen va minst underhållande
: P det var iaf en ny maträtt vi fick till (med quornfärs, pesto och lätt-fraiche) och rätt gott : )  
   Följde Kattis till bussen efter kl 19 (såklart var det riktigt kallt och det kommer jag inte sakna om några månader). Tänk att de bara är 2,5 månad tills de blir så kallad sommarvärme : )
Funderar på att varva ner en stund och ska vänta med filmerna jag fått låna av Kattis till helgen. Men kanske återkommer senare... om inte god natt!

26 mars

Vaknade idag redo att åka till jobbet, men dom ringde lagom innan jag skulle åka och berätta att dom skulle flytta jobbtiden. Jag fick va hemma och glad är jag för det : ) de blåste ju som tusan! Istället tog jag de lugnt och gick igenom garderoben, sen en tid tillbaka har min garderob verkligen fått sitt lyft och ser rätt bra ut. De kan behövas liite nytt inför sommarn, känner jag.
   Senare på kvällen ringde jag Kattis och bestämde när vi ska mötas imorrn och sen åka hem till mej. Vi pratade oxå om Parlamentet från i måndags och vi båda tyckte de var kul att få se honom igen : P 
Nu hinner jag inte mer än så här, måste sova snart.

Hörs imorrn!


when will then be now?

Har käkat middag nu och är mätt o glad : )  annars idag har jag spenderat dagen inne. Jo, för när jag vakna så snöa de som om de vore annandag jul och inte annandag påsk. Jag såg filmversionen av Agnes Cecilia, en lite klurig historia om nåt övernaturligt men bra ändå. Filmen/serien är baserad på boken med samma namn, skriven av Maria Gripe.
   Men hela dagen har känts som söndag, eftersom de är röd dag igen, så imorrn kanske jag tror att de är måndag : S  Det får blir som de blir. Ikväll är det äntligen Parlamentet igen : D och Björn Gustafsson gör entré!!! Så på tv4 klockan 20.30 sitter jag bänkad och kanske dom flesta andra... Direkt efter är det Wallander och jag ska väl ge den en chans tänkte jag.

Igår såg jag en av Mel Brooks mest roliga filmer, Det våras för rymden : D : D  en klockren scen i filmen är när Dark Helmet och hans kompanjoner ska finkamma öknen - med en gigantisk kopia av en kam : P


Den här scen är oxå rätt skoj : )



"When Will Then be Now?"









Emotional Rescue - Rolling Stones


a late movie and good night

Ikväll är jag hyfsat trött, jag sov dåligt igår och var på promenix i 1,5 timme idag. Det var kallt så satan i gatan, men det pallade jag som är så kallad varmblodig : ) Men jag hoppas verkligen att det blir riktig vår snart! 
   Och idag blev det att kolla upp tiden för nästa blodgivning, för jag är noga med att ge var 3:e eller 4:e månad regelbundet eftersom folk behöver blod hela tiden. Så om cirkus 2 veckor är det dags : )
   Jag har även tänkt ut hur jag ska göra med boendet och jobbet i sommar. Det känns ju bättre att bo närmre och slippa skynda iväg varje morgon men hur som helst så har jag ju pendlat i ett år, snart, så varför inte fortsätta? Och i år har tider blivit ändrade till 08-16 (stänger en timme tidigare i år). Det ordnar sig nog.
  Nu är det nog dags för en film innan jag somnar, och de blir nog nåt med Mel Brooks : D ni vet han som gjort parodifilmerna Det våras för... .

God natt iaf från mej och Nelly
Hörs imorrn!


United 93

Inatt kunde jag knappt sova efter att jag tittat på filmen United 93. Att man efter en verklighetsbaserad film känner sig ur balans är en ganska vanlig reaktion.
   United 93 handlar om den dagen då allt vände upp-och-ner. Alla kommer minnas vad de själva gjorde när man fick höra att två skyskrapor i New York blivit attackerade, 11:e september 2001. Filmen är baserad på historien om det fjärde planet som kapades, planets mål var Vita Huset men nådde det inte. Utan passargerarna tog modet att kämpa mot kaparna - ända till sista stund. Många anhöriga till planets passagerare har gett information till filmens skapare om vad som hände, då många ombord ringde för att ta adjö. 
   Jag kan även nämna att filmen filmas till stor del med handkamera och har inga kända skådespelare med i rollistan, utan det är historien som är det viktiga.
Det är en film som absolut är värd att se, det kan jag garantera.




image46



Nyhet!

Just nu och fram till klockan 18 på Sveriges Radio P3 har ett nytt humorprogram börjat, Eru Edgy
Det är rätt skoj så leta upp det på radion eller via webbradion : P

image45


Glad Påsk!

image44

Ska äta påskmiddag med familjen och
senare ikväll se några nya filmer
: )
Vi hörs!


One of those really Bad Days : (

Tyvärr har jag vaknat på fel sida idag och det har gått ut över hela dagen : ( varför vet jag inte, men det händer rätt sällan att en hel dag drabbas dock. Så nu ska jag varva ner för jag vill inte gå och lägga mej arg.
   Det får bli en film om kan bättra på mitt humör...men vilken ska jag välja? Jag gillar Little Miss Sunshine, men jag har säkert fler lika bra "kandidater" så det blir att göra en snabbgenomgång : )
   Och Imorrn ska jag och mamma handla lite mat och godis till påskhelgen, men i år ska jag bland vanligt godis med naturgodis (eftersom jag inte pallar bara vanligt godis). 
   De senate dagarna har jag gått o funderat på mina framtida yrkesalternativ och det har inte varit lätt : / Varför finns det så extremt många olika yrken för oss unga att bestämma välja mellan? Vi mår kanske sämre av det, man blir ofta velig, tyvärr. Vad gäller mitt beslut så är det - to be continued.

Bye bye : )

Drive Dead Slow - Sahara Hotnights


En lite äldre låt med tidigare Rockbjörnen-vinnarna, Sahara Hotnights.


Snowy Weather Day

Ikväll är jag nästan lika trött som igår, fast idag av de tråkiga snöandet tror jag. Jag vaknade 10.30 eller så och käkade frukost, sen drog jag till Norrtälje och frågade Kattis om hon ville hänga med ut på stan : ) 
   Mötte henne vid busstationen en stund senare och vi var till H&M, Kappahl, Lindex m.m. för att jag skulle leta upp lite saker jag behöver. Jag hade bara hunnit äta frukost hemma så vi gick till Tullen, jag beställde och Kattis letade upp en ledig plats. Rätt ofta när vi snackar/träffas o fikar så kommer vi in på väldigt mycket att snacka om : P och det är skoj!
   Nu ska jag kanske lägga mej eller så fastnar jag nån annanstans... Hoppas verkligen inte att det är samma väderomväxling imorrn som idag, för då ska jag på en promenix : )


image43

"Chasing Pavements"
- Adele -


Tips från Coachen med Björn ; D

Berättade för min kompis Kattis om det det här klippet
med Björn Gustafsson från ett Parlamentet-avsnitt : D 



(hans Tips från Coachen är ju hysteriskt roliga!)

Good Night!

Nu tror jag att jag behöver sova...jobbade mellan 10-16 i Solna och har sett Morgonsoffan på SVT1,
så nu är jag nöjd : )

image42


 

Lista

Saker jag inte orkar med nu:

1. Vädret  (Våren, tack! Inte de här halvmesyr-vädret.)
2. Bilddagbokens nya design är riktigt dum.
3. Jag är inte tillräckligt trött för att sova : /

Sunday March 16th

Idag har jag o mamma borta hela dagen, vi blev bjudna på middag av mammas kompis och hennes familj : ) det blev kycklinggryta, ris och grönsaker : P riktigt riktigt gott!
   Vi var runt 8 pers och det blev mycke snack om lite av varje och vi hade jättekul! Sen hade dom fyra charmiga djur: två fåglar, Joker o Pippi, och två katter, Lisa och Shiva. Katterna satt såklart o spejade in fåglarna som satt på buren men de var "se men inte röra" som gällde. Sen åkte vi hemåt efter sju-tiden.
   Nu ska jag snart natta, för jag känner mej trött efter middagen.




/ M

Charlotte Perrelli - Vinnare

image40

Årgång 1999



image41

Årgång 2008

> Me, Katz and Chaplin <

Har tillbringat större delen av dan' i Stockholm för att kolla in Chaplin-utställningen, och den var superbra!!! Den innehöll skojiga och intressanta saker om Chaplins liv o karriär. Han kommer alltid vara mästaren genom uttryck : )  Kattis och jag var nog mer än nöjda när vi va klara.
   Såklart var det extremt mycke folk på stan, som alltid på lördagar och knappt hitta vi nånstans att fika. Till slut blev det Kungshallen där vi fick vila lite (vi frös ganska mycke efter jakten på mat ^ ^). Det hände lite andra saker där: t.ex. var det nåt grejs med artister från årets melodifestival och Ola och The Poodles var några som uppträdde vid Hötorget, sen hade dom nån högljudd demonstration på Sergels torg. Men vi drog runt i butiker ett tag innan vi åkte hem. Jag hade toppen idag med Kattis : )  thanx!
  
Nu sitter jag o väntar in Melodifestivalen, jag kommer nog inte hänga vid tv:n konstant bara när Björn ska ha hand om pausen ; D
Hörs sen o då vet man vem som tagit hem finalen i Globen.


star warz according to a 3 year old: P

Hittade nyss en notis i Expressens fredagsbilaga om det här klippet.
...man kanske inte förstår allt hon säger men hon e en klockren entertainer : P


good night!

Ikväll är jag ganska trött, men det har nog med min enorma städning att göra : )  fast det blir natti natti snart. Imorrn bär det av till Sthlm med Kattis för att kolla in Chaplin, sen lite spring i affärer o fika. Ska försöka få lite bilder och visa på bilddagboken.se 
   Nu ska jag bara kolla på ett avsnitt av Alias, såklart : D Go natt!


PS. Ta hand om armen och krya på dej, Sabine
: )


friday

Vaknade idag kl 11, relativt okej, trots att jag somnde runt kl 4. Drog en stund senare iväg till Norrtälje för att fixa lite saker, bland annat blev det en sväng till frisören (jag kan inte fatta att det ska vara så dyrt att bara snygga till topparna?!) och Kryddan sen.
   När jag kom hem fick jag världens städnojja, jag har städat ovanligt mycket för att det ska vara mej, men nu skiner det och doftar det nice tack vare det : P  Jag har även stått middagen idag, pannkakor o sylt var menyn. Vi hade lite grädde kvar och det passade toppen till det här. Så nu är jag rätt trött, vilket är bra för imorrn ska jag upp i tid och åka till Stockholm med Kattis : )
  
Det blir lugnt fram tills kl 20 då jag ska kolla in vilket par, av dom 4 som är kvar, som åker ut ur Let's Dance. 

Ciao!  

sleepless

Idag har jag varit lite klantig, jag har råkat somna två gånger : (  så nu är jag inte trött. Tusan oxå!
   Jag ringde till Kattis för att kolla med tider till lördag. Vi snackade även om lite annat, bl.a. dom där mode/shopping-bloggarna (som det hade snackats om på Debatt på 1:an, där dom hade haft gäster på den positiva resp. negativa sidan till modekonsumtionen). Och jag håller med om att den är sjuk!
   Tidigare idag har jag som sag haft de rejält lugnt... Nu ska jag kolla på några avsnitt av Alias för att bli sömnig.
Wish me luck : P


image39

12 mars 2008

Idag har jag sovit ut efter 2 dagar med fullt upp, jobbade eftermiddag båda dagarna (hellre jobbar jag förmiddag men då får man visserligen gå kl 5 men det är inte hela världen). Och nu längtar jag nog till sommaren då jag får jobba där varje dag : )
  
Igår när jag kom hem hade jag fått en avi om ett rek-brev, vilket jag tyckte var skumt. För det får man ju inte varje dag direkt, så jag drog till Norrtälje för att hämta ut det, det visade sej vara det jag gissat. De som inte är haj på rek-brev, så skickas det om man vill att innehållet ska vara säkert transporterat osv. och det går inte med den vanliga posten såklart. 
   Snart är de käk så jag hör av mej senare.


PS. Kom på att nu är jag 20 år och 1 månad ; D

workday

Idag (alltså måndag) drog jag upp kl. 7 för att käka frukost och packa väskan med mat och jobbsaker. Skulle börja 11 och fick åka hemifrån strax innan 9 då. Och självklart så somnar ju jag på bussen dit, för det är nåt med Stockholmsbussen som gör att man somnar på väg dit, fast jag försökte hålla mej vaken (?!)
   När jag dök upp på jobbet var det rätt lugnt och de fortsatte tills efter lunchen. Jag fick chansen att sällskapa brevisarna under lunchen och inte har man tråkigt då, några kommenterar varandras mat och andra pratar om fulla människor : D  fast en sak är lite knas - vår aircondition är lite ur funktion så vill man ha luft får man gå ut en stund : / hoppas verkligen den är igång till sommaren...
   Har nu kollat klart på gårdagens Wallander-film, Mastermind, och faktiskt var den riktigt spännande. Men nu ska jag tänka på refrängen : ) natti natti!

saturday nigth

Den senaste veckan har jag tänkt lite inför sommaren, bl.a. kan jag vara ganska säker på att få jobba minst 6 veckor heltid då. Och det kan bli att jag flyttar till Solna över sommaren för att slippa dagspendla - men det är än så länge bara på planeringsstadiet : )
   Idag har jag vart till Norrtälje för att fixa nåt gott till kvällen, de blev vindruvor och mörk 70% choklad : P jag pallar inte vanligt godis, så det här är bäst för mej ; D och ikväll tittade jag till Andra chansen men ikväll var inte goa Björn med så det höll inte samma mått.
   Nu blir de en bra film i några timmar till, kanske nåt jag inte sett på ganska länge...eller ja det blir nåt iaf.


See you!

Camilla --- March 7th

Idag har jag och alla andra som heter Camilla / Kamilla namnsdag : )  det har latinskt ursprung och betyder hjälpsam. Tidigare delade vi 20:e oktober med namnet Sibylla men nu är vi ensamma på 7:e mars : P
Grattis!  

...och några kända kvinnor som firas idag:
Camilla Gripe (författare), Camilla Johansson (friidrottare), Camilla Lundén (skådespelerska), Camilla Läckberg (författare), Camilla Thulin (designer), Camilla Brinck (sångerska) m.fl.




                                                                                                                    


yesterday

Den här veckan har blivit okej. Jobbade måndagen, ledig tisdagen och jobbade onsdagen : )  hela stället skulle ha arbetsplatsträff igår. Dom andra och brevisarna satt och diskuterade, läste och utvärderade deras uppgifter m.m. och som tur va besparade chefen mig (+en till) från det. Tack! Det blev bara jobb mellan kl 14-16 i Solna men det gör inget.
   Jag och några till från brevbäringen gick nästan samtidigt men så upptäckte jag att mobilen var borta! Typiskt, tänkte jag, och sprang runt överallt för att hitta den och såklart låg den ju i väskan : D när jag väl va klar så  fick jag skjuts av en jobbarkompis till tunnelbanestationen : ) sen drog jag hem äntligen, var ju hungrig som tusan.
   Idag har det varit lugnt och nu känner jag för att sova, vill inte vakna typ vid 12 imorrn : /


Good night : )


3 mars 2008

Idag har det inte varit min dag : ( jag skulle till jobbet, och då var jag på bra humör, men när jag kom dit visade de sig att dom skrivit fel på schemat. Det var nästa måndag och tisdag jag skulle jobba kväll.
   Så jag tog lite fika innan jag skulle åka hem (nåt ska jag väl få för 2 timmars resa) men sen fråga dom mej om jag ändå ville jobba mellan 11-18, självklart sa jag ja : ) då blev mitt humör lite bättre.  
Fast ändå har dagen varit neråt på nåt sätt... Men vem har sagt att livet måste va en dans på rosor hela tiden : P 

Är ganska trött och ska ta de lugnt nu, kanske se nån film.
Bye bye!

Crush on Björn Gustafsson!

Det känns som om jag har fått en liten crush on Björn Gustafsson ; D som många andra
och han är ju göteborgare och då är han en riktigt toppen!!! 
(Hihi, jag är faktiskt halvgöteborgare : P)

image38


RSS 2.0